Het Leuvens verhaal zit er op voor onze 3 Skoggers. Pascal scoorde een rustige 4/7. Gewonnen wat hij hoorde te winnen en verloren wat de tegenstander hoorde te winnen. Gert speelde een afwisselend toernooi, maar mag niet ontevreden zijn met het eindresultaat van 3/7. Voor Frank S werd het een nachtmerrie-vierdaagse. Na een desastreuze start (0/3) eindigde hij met een schamele 2,5/7.
Winnaar werd de Brit Stephen Berry op scheidingspunten voor Docx.
Volgend jaar misschien nog wat meer Skoggers die afzakken naar dit sympathieke toernooi in de studentenstad?

3 reactie op “Open Leuven zit erop”
  1. Ja, het rekenen ging niet zo goed. In ronde 1 kreeg ik een serieuze mentale tik door een stelling met stuk voorsprong te verprutsen. Tegen onze Pascal leverde ik een wanprestatie (rond zet 10 al een stuk kwijt). Ergens halverwege kon ik winnen van een NC (na een halfuur Philidor pff) en gisteren kreeg ik in de laatste ronde een punt in de schoot geworpen door forfait van de tegenstander (of schrik ik zo erg de tegenstanders af ?). Enkel 2 remises tegen twee +1800’ers waren redelijk mooi : tegen Buchta kan ik met mijn paard en pion niet winnen tegen een triotros pionnen en tegen Hans Vandersmissen (een jeugdspeler) maakte ik in een helder moment vlot remise met een petite combinaison.

  2. Schaakgewijs was het voor mij een saai toernooi. Alleen de openingspartij duurde tot na de eerste tijdscontrole. Van de andere 6 partijen waren er drie van rond de 20 zetten. En, zoals hierboven vermeld, was er geen enkele verrassing te melden. Ook tijdens de partijen zelf kantelde het voordeel nooit (op 1 partij na waar ik tegen Aglave een remise-variant mis volgens Fritz).
    Vermits mijn partijen dikwijls snel gedaan waren, kon ik wel profiteren van het mooie weer tussen 2 partijen door. Ik heb waarlijk genoten van enkele uurtjes chillen op een terrasje in de binnenstad met de krant, een pintje en een toast champignon. Lekker nietsdoen, dat was lang geleden…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *