Overlijden Eddy De Kaey

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

feb 9, 2023 1049 views

Met veel droefheid meld ik jullie het plotse en onverwachte overlijden van mijn vader afgelopen dinsdagavond. Papa was sinds de beginjaren vele decennia lid van onze club en schaakte o zo graag. In Mortsel en verre omstreken was hij bekend als zeer moeilijk te verslaan. Met probleemschaak was hij ook zeer graag bezig, met als hoogtepunt het WK in Bournmouth (UK) ergens eind jaren ’90.

Soms waagde hij zich zelf ook aan de compositie van problemen zoals onderstaande mat in 4.

De uitvaart vindt plaats op donderdag 16 februari om 11u30 uur in het crematorium van Wilrijk. De rouwbrief

22 reactie op “Overlijden Eddy De Kaey”
 1. Erg jammer nieuws. Eén van die legendarische figuren uit (een groot deel van) de geschiedenis van SKOG. Veel sterkte, Pascal en familie!

 2. My god is schaken wel gezond ? Zie meer en meer schakers verdwijnen deze week nog Winants nu dit bericht weer ! Uiteraard heb ik Eddy heel goed gekend meerdere keren ook tegen gespeeld remise uiteraard heel veel sterkte in deze zware dagen !

 3. Mijn innige deelneming. In de periode dat ik in Oude God actief was heb ik Eddy regelmatig partij gegeven. Hij was toen gekend als een erg sterke speler en was voor mij een ook clubicoon van SK Oude God.

 4. Een van de sterkhouders van het eerste uur in onze club. Veel boeiende partijen van hem gezien en tegen hem gespeeld. Sterkte aan de hele familie.

 5. Alain, het zijn barre tijden. Ik las toevallig vanmiddag dat Camiel Vennekens, clubicoon en ex-voorzitter van Moretus Hoboken op 61-jarige leeftijd volkomen onverwacht overleed, net voor Kerstmis. Ik heb een paar jaar geleden nog tegen hem gespeeld, dit heengaan was mij niet bekend anders had ik zeker een deelneming gestuurd net zoals Gert Van Bunderen dat nu bij ons deed..

 6. Sterkte, Pascal! Eddy was zo’n drie decennia actief in de club, bijna altijd als één van de sterkste spelers. Inderdaad een clubicoon!

 7. OMG, den Eddy is er niet meer. Ik zie hem nog zitten met een bolleke achter zijn bord. Sterkte aan zijn vrouw, zijn kinderen én kleinkinderen.

 8. Gecondoleerd met je verlies Pascal. Een hele mooie foto trouwens van je vader. Ik heb hem nooit gekend of ontmoet, maar ik vermoed dat deze foto hem treffend weergeeft.
  Bart

 9. Wat een verlies beste Pascal! Ik herinner me je vader als een altijd bijzonder vriendelijke, goedlachse man (zoals de foto mooi weergeeft).
  Wim

 10. Bedankt allemaal, SKOG is voor papa altijd belangrijk geweest, hij heeft er fantastische tijden beleefd en volgde het reilen en zeilen van de club nog steeds van nabij. Jullie mooie reactes en herinneringen doen me veel.

 11. Sterkte Pascal ! Toen Eddy en ik 16-17 jaar waren speelden we samen met oa Etienne Langerwerf verschillende scholentornooien. Mooie herinneringen blijven…

 12. In de jaren ’80 gaf ik in Schaakkring Oude God zo’n 10 jaar samen met Eddy schaakles aan kinderen op zondag. Ik herinner me nog dat hij mijn zoon Maarten begeleidde bij diens eerste schaakexamen omdat die eigenlijk nog te jong was en nog niet kon lezen en schrijven.
  Ik keek steeds uit naar onze zondagmiddagbabbel bij een bolleke. Wat een fijne mens!
  Pascal en familie.
  Ik wens jullie veel sterkte bij dit grote verlies.

 13. Mijn oprechte deelneming, Pascal. Ik herinner me Eddy als een heel vriendelijke man!

 14. Pascal, mijn oprechte deelneming. Ik lees het droevige bericht nu pas. Ik heb je vader goed gekend. We hebben meerdere partijen uitgevochten voor het clubkampioenschap en veel gepraat over het schaken in de analyseruimte en achter de toog. Een vader verliezen is als een steun die wegvalt.
  Veel sterkte,
  Daniël

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *