Vechtschaak. Zo kan je in één woord beide halve finalepartijen goed omschrijven.
Lino en Pascal zetten zoals verwacht een Wolga op het bord. Pascal maakt echter een inschattingsfout waar Lino met e5! prima op reageert, maar de volgende zet verzuimt hij het voordeel te behouden door een stuk te veel af te ruilen. Ze gaan het eindspel in met ieder 2 torens, een paard en 4 pionnen. Pascal heeft wel een vrijpion, maar die leek lange tijd eerder zwak dan sterk te noemen._LEESMEER_ In de tijdnoodfase tovert Pascal echter het fantasierijke Pc4! uit de mouw, waarna de vrijpion plots de grote overwinnaar wordt. Pascal naar de finale.
Bart nam tegen Roger direct de touwtjes in handen, of wat anders, en creëerde een super-loper op de diagonaal h1-a8. Roger had daarvoor een paard dat vrolijk rondhuppelde en het wit toch wat lastig maakte. Bart gaf een pion om de twee torens op de zevende lijn te kunnen neerstallen, en leek daarmee de betere kaarten in de hand te hebben. Roger wrong er zich echter uit, en een eindspel T-L-pion vs T-P-pion, waarbij de pionnen zich aan de tegengestelde vleugel van het bord bevonden, kwam op het bord. Bart probeerde nog en probeerde nog, maar Roger kraakte niet en dus remise en dus Roger naar de finale.
De kleuren voor de finale en de troosting worden volgende week om 19u55 geloot. Iedereen wordt trouwens uitgenodigd op deze top-avond, want naar jaarlijkse gewoonte komt Robert Schuermans beide partijen live becommentariëren. Niet te missen dus!

We bekijken ook even de statistieken en daar zien we dat Pascal al 2 maal de finale speelde (in 2001 en 2006) maar die telkens verloor. Roger speelde al 4 keer voor de eindoverwinning en deed dat 1 keer succesvol, exact 20 jaar geleden tegen Jan Viaene!

Een reactie op “Pascal en Roger naar finale”

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *