Terwijl het buiten mooi zomer was, vonden 23 Antwerpse schakers het een beter plan om deel te nemen aan het Antwerps Liga Snelschaakkampioenschap dat dit jaar door Moretus werd georganiseerd. Vanwege het beperkt aantal deelnemers werd beslist om er een volledig round robin toernooi van te maken met dus ieder 22 partijen een een bye.

Onder de 23 waren er natuurlijk ook weer wat Skoggers aanwezig: Pascal, Tobias, Wouter, Kenneth, Ronny, Paul en Tom. Qua organisatie noteerde Gert Van Bunderen de uitslagen, hing de paringen uit en trad op als scheidsrechter. Het leek ons wat veel om allemaal bij één persoon te leggen, maar eigenlijk verliep de dag vrij vlot.

Pascal startte moeizaam met 2/4 maar denderde dan door het tegenstanders met o.a. 3 opeenvolgende overwinningen tegen Goossens, Schuermans en Haberkorn. Het leverde Pascal – als 9de elosterkste – een heel mooie en onverwachte derde plaats op met 18/23.

Wouter bleef lange tijd langszij Pascal in de stand, maar moest de tweede toernooihelft wel wat punten aan de tegenstand laten. Het leverde hem toch een mooie tweede plaats op in de (enige) ratingcategorie -1900 met 14/23.

Verder in het eindklassement vinden we Tobias (12/23), Paul (10/23), Kenneth (9,5/23), Ronny (9/23) en Tom (6,5/23).

4 reactie op “Pascal en Wouter in de blitzprijzen”
  1. Knappe prestatie in dat gezelschap, Pascal! Heb je ook mogen spelen tegen die man die vorige week binnenviel en van wie je niet zeker wist of hij wel kon schaken? 🙂

  2. In ronde 1 en 4 verloren tegen 1700. En dan in de 19 resterende ronden alleen nog van Sim verloren. Ik bevestig bij deze dat hij kan schaken.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *