De Beker Adams 2024 nadert stilaan haar ontknoping: de vier spelers die op de finaleavond in het zaaltje zullen mogen plaatsnemen zijn bekend!

Alain dendert weer zeer vlot verder naar de volgende ronde dankzij Wouter die al in de opening een stukwinnende schaak miste. Stukken in de doos om 20u15.

Daniel – die als Lucky Loser opgevist was uit de vorige ronde – speelde een partij die naar eigen zeggen ‘vanzelf’ liep tegen Dries. Daniël dus ook naar de halve finale.

Marc en Lucas hadden lange tijd een vrij gesloten stelling. Lucas kreeg veel ruimte op de damevleugel maar kon er niet meteen voordeel uit halen en Marc – die moest winnen – forceerde gecontroleerd de stelling met g4 en h4. Toch ging Marc vervolgens in de fout wat het materiaal en de partij kostte. Lucas schakelt daarmee al de tweede 2000+ uit het toernooi!

Ondanks een vroege dameruil, kon Pascal tegen Alexander zijn stelling zet na zet lichtjes verbeteren. Alexanders stukken moesten zich terugtrekken naar de laatste rij, maar uiteindelijk werd de schade beperkt tot een pion en kwam er een complexe stelling op het bord met een hoop lichte stukken centraal op het bord met ondersteunende koningen. Toen de kloktijd precair begon te worden ging Alexander in de fout en won Pascal een paard en daarmee de partij.

Daarmee zijn de halve finalisten bekend en de kleurloting door een onschuldige hand gebeurd:

Graag nodigen we iedereen ook al uit voor de finale op dinsdag 28 mei. Op die dag zullen de vier bovenstaande spelers in de kleine zaal de finale en troosting spelen, terwijl het publiek beide partijen live zal kunnen volgen op groot bord in de grote zaal. Traditiegetrouw wordt alles aan elkaar gepraat en becommentarieerd door ex-Belgisch Kampioen Robert Schuermans. Een avond om met stip aan te duiden in de agenda!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *