’t Is september en dus startten we traditiegetrouw met het eerste Rapidtoernooi. 27(!) Skoggers hadden er duidelijk zin in en maakten er een mooie en spannende avond van. Met het ingaan van de 7de en laatste ronde had Daniel enkel een halfje moeten toestaan aan ((mja)). Pascal en Tony waren al een vol punt kwijt en mochten het onderling uitvechten in de laatste ronde.

Michel verraste Daniel op het eerste bord met een plotse mat met de dame zodat Pascal of Tony met een overwinning het toernooi zouden kunnen winnen. Deze partij ging lang gelijk op (en voor beider doen heel rustig) tot Pascal het voordeel naar zich toe trok en in een eindspel met loper en 2 verbonden pionnen tegen paard terecht kwam. Pascal won dat eindspel, maar in de korte analyse achteraf bleek dat Tony de stelling mits enkele verrassende zetten en patwendingen misschien wel remise had kunnen houden.

Pascal wint dus dit eerste toernooi van het criterium met 6/7. Michel komt dankzij zijn ultieme eindsprint nog naast Daniël te staan met 5,5/7. In de ratingcategorieën waren de beste resultaten voor Pascal (-2000), ((mja)) (-1800), Kenneth (-1600) en Mark (-1400).

Een reactie op “Pascal wint eerste Rapidtoernooi”

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *