Nog eens 21 Skoggers stonden om 20u aan het appel voor de start van de tweede ronde van het rapidcriterium. Vooraan was het een haasje-over-spel en bij het ingaan van de laatste ronde maakten nog 6 spelers aanspraak op de titel. Ieder van hen wist dan enkel winst in die partij een kans zou geven op dit titel. Uiteraard werd het eerste bord tussen Michel en Pascal met argusogen gevolgd. Michel kwam al snel in een veel actievere stelling, maar toen de dames er af gingen bleken de beide paarden van Pascal lastiger te beheersen dan het loperpaar van Michel. Ze knabbelden wat aan de pionnenstructuur en toen de laatste lichte stukken van het bord verdwenen was het toreneindspel met 2 pionnen extra voldoende voor Pascal om de partij, deze tweede ronde (6ptn) én het criterium te winnen. Alain ((5,5ptn)  en Dries (5 ptn) behaalden de tweede en derde positie.

In de criteriumstand behaalt Pascal 115 punten. Dries (102) en Roger (94) halen zilver en brons. De ratingwinnaars zijn Tony (-2000), Patrik (-1800), Guy (-1600) en Wouter (-1400). 

Volgende week is het de jaarlijkse Algemene Vergadering. Daar zullen deze rapidprijzen en de vele andere prijzen van het voorbije seizoen worden uitgereikt. We kijken even terug op het voorbije jaar en werpen ook een blik op volgend seizoen. Wees er zeker bij!

En de week erna start het zomertoernooi. Daarover verneem je volgende week meer!

Een reactie op “Pascal wint tweede ronde rapidcriterium”
  1. Overall top 10 plaats voor Wouter als U1400. Dat vind ik een straffe prestatie. Proficiat Wouter!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *