Tadaaaa!

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

jun 17, 2022 280 views

Je merkt het, SKOG heeft een nieuwe website! Het was al van 2009 geleden dat onze clubsite een nieuw kleedje kreeg en dat was nodig. Alhoewel aan de voorkant alles er nog redelijk deftig uitzag, hing de backend van de website nog met spuug en plakband aan elkaar. En van een deftige mobiele versie was helemaal al geen sprake.

Een tabula rasa was dus nodig, maar je zal merken dat je de meeste functionaliteiten van de vorige website ook hier zal terugvinden: Clubkampioenschap (paringen, standen, …), uitslagen en verslagen IC en ZT, een kalender, een ledenlijst, en veel meer. Sommige zaken zoals de Skotto zullen nog voorzien worden in de komende maanden. Sowieso geeft de nieuwe website meer mogelijkheden naar de toekomst toe. Zo zal je nu al enkele nieuwigheden ontdekken: artikels kan je liken, en verslagen van IC of ZT komen gewoon tussen de rest van de artikels zodat er ook op gereageerd kan worden. Artikels zullen ook voorzien kunnen worden van stellingen of partijen.

De website zal zich niet alleen richten tot de volwassen leden, maar ook jeugd en geïnteresseerden moeten vlot de nodige informatie kunnen vinden. De ontwikkeling van de nieuwe website nam enkele maanden in beslag maar het is natuurlijk niet uitgesloten dat er nog bugs inzitten of nog zaken ontbreken. Spreek daar gerust de webmaster Pascal over aan.

We namen ook de meer dan 16 jaar rijke historiek van 3404 (!) artikels en 5583 reacties mee van de vorige site.

Wie wil genieten van de ‘full experience’ kan trouwens best inloggen. Dit kan je met het e-mailadres dat je ook al gebruikte op de oude website. De eerste keer zal je wel een nieuw wachtwoord moeten aanvragen. Dat doe je door in het loginscherm te klikken op ‘Wachtwoord vergeten’. Je zal dan een e-mail ontvangen met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken. Vervolgens kan je daar mee inloggen. Lukt het niet, of weet je je e-mailadres niet meer, stuur dan een berichtje naar Pascal.

Als je ingelogd bent, kan je reageren, liken, zie je eventuele afgeschermde berichten, contactgegevens van clubgenoten en zie je meer afbeeldingen. Zeker doen dus!

Verslaggevers die een artikel willen plaatsen, kunnen de uitleg daartoe vragen bij Pascal.

En ow ja, niet onbelangrijk: ook mobiel zal je alle informatie kunnen raadplegen.

Voilà, laat zeker weten wat je er van vindt! Tot dinsdag op de Algemene Ledenvergadering!

2 reactie op “Tadaaaa!”
  1. Wow Pascal, ziet er erg professioneel uit. Daar is ongetwijfeld veel tijd in gekropen. Maar een goede website is absoluut een meerwaarde voor de club…toen ikzelf een jaar geleden een club zocht, heeft de look-and-feel van de website zeker meegespeeld om voor Oude God te kiezen.
    Groet, Bart

  2. Wow. Top! Dit is een “giant leap”. Ik denk niet dat er een schaakkring in Belgie hieraan kan tippen.
    Proficiat!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *