Pittige avond voor Jan

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

aug 23, 2023 557 views

Als clubkampioen mocht/moest Jan gisterenavond 21 Skoggers tegelijk bekampen. Al snel was het duidelijk dat niemand zich zo maar ging laten wegspelen, integendeel… Jan nam ook zijn tijd om de niet zo eenvoudige stellingen te beoordelen. Om 22 uur waren er amper 20 zetten gespeeld en even later vielen pas de eerste verdicten. Als eerste was nieuwkomer Robin klaar, die Jan in de opening verschalkte met oprukkende pionnen die een witte loper insloten. Er volgde nog een tegenaanval van Jan, maar die bleek niet voldoende. Sterk van Robin: als eerste klaar én gewonnen! Ook Alejandro had ondertussen zijn overwinning vast en een tijdje later volgde ook Adina waar Jan overzag dat hij een stuk niet kon terugwinnen wegens mat. Tussendoor won Jan wel nog andere partijen en speelde remises tegen Kenneth, Enrique en Mateo waardoor de stand tegen 23 uur zo rond de 50% bleef hangen.

Maar met dat er spelers verdwenen, kon Jan het tempo natuurlijk opvoeren. De zwarte koningen viel her en der, maar ook Laurens, Rudi, Reda en Jimlee behaalden nog felbevochten remises.

Eindresultaat voor Jan: 11 overwinningen, 7 remises en 3 nederlagen. Dat geeft een niet onaardige score van 69%.

De stugge tegenstand heeft Jan doen zweten (of was dat door de warmte in het lokaal?) en élke partij was boeiend om volgen. Kortom, het was weer een prachtige SKOG-avond!

Voor het rapidcriterium volgende dinsdag hoef je je niet op voorhand aan te melden. Je hebt die dag ook nog een laatste kans om in te schrijven voor het Clubkampioenschap. Inschrijven voor het Tuintoernooi kan ook nog.

Een reactie op “Pittige avond voor Jan”

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *