Als een van de eerste clubs in Vlaanderen startte SKOG enkele jaren geleden met schaaklessen voor volwassenen. De lessen waren (en zijn) bedoeld voor absolute beginners die nog geen lid zijn van een club. Deze lessenreeks, die we telkens in het voorjaar geven, is nog steeds een groot succes.

Ondertussen zijn verschillende van deze cursisten lid geworden, maar daarnaast zien we ook steeds meer andere nieuwkomers onze mooie club ontdekken. Zowel van de cursisten als van de andere nieuwkomers krijgen we bovendien steeds meer de vraag naar (vervolg)lessen. We hielden in juli daar een kleine enquête over bij de betrokkenen en ons gevoel werd bevestigd: quasi iedereen is geïnteresseerd om in de een of andere vorm een schaaktraining te volgen.

Omdat het niet zo eenvoudig is om dit op poten te zetten (lesgevers vinden, een goed moment en plaats vinden naast alle andere activiteiten, rekening houden met niveauverschillen enz.), hebben we besloten om hiervoor in zee te gaan met een externe partij die een fantastisch aanbod heeft, een aanbod waar zelfs héél de club van kan genieten: nieuwe spelers én anciens! Kort gezegd gaan we als club samenwerken met de Nederlandse organisatie Kennemer Combinatie.

Waarover gaat het precies? Kennemer Combinatie biedt een online schaaktraining aan voor spelers van 5 verschillende niveaus, van absolute beginner tot 2400 ELO. De reeks bestaat uit 8 trainingen en 2 masterclasses en de lesgevers zijn bijna allemaal IM’s of GM. Daarnaast krijgt elke deelnemer telkens wat huiswerk mee. Het mag duidelijk zijn: zo’n aanbod kunnen wij als club zelf nooit organiseren.

De trainingen worden gegeven tussen eind oktober en half maart, telkens op een zondagavond (behalve de groep van 2100-2400 ELO, die krijgt les op dinsdagavond). De lessen worden gegeven in het Nederlands, duren 90 minuten (20:00 – 21:30 uur) en vinden online plaats via Zoom, waarvoor je een link krijgt.

Deelname aan deze reeks kost normaal gezien 100 euro per persoon, maar omdat SKOG een samenwerking met KC aangaat, kunnen we dit aanbieden aan 20 euro per clublid, en,dat voor de volledige reeks (te betalen na bevestiging op het rekeningnummer van SKOG).

Opgelet, de trainingen zullen alleen plaatsvinden als we met minstens 20 personen inschrijven. Dat moet voor 1 september gebeuren en de lessen zijn, zoals gezegd, enkel bestemd voor de leden van onze club. Interesse? Schrijf meteen in via dit inschrijvingsformulier.

Meer info vind je op de website van KC.

We hopen dat iedereen net zo enthousiast is over dit aanbod als het bestuur en zich massaal inschrijft.

6 reactie op “SKOG start met schaaktraining voor alle niveaus!”
  1. SK Oude God pakt door! Hulde aan dit bestuur, dat nooit stil zit en altijd op zoek gaat naar mogelijkheden.
    Hopelijk geraken we aan 20 inschrijvingen.

  2. Wow, al direct meer dan 20 deelnemers! Daarmee is onze deelname als club bevestigd. De deelnemers kunnen hun deelnamegeld van € 20 overschrijven op de clubrekening (IBAN: BE11 0682 3281 1848) met vermelding van “Schaaktraining” en je naam. Noteer de lesdata alvast in je agenda (https://kennemercombinatie.nl/lesschema).
    Wie nog mee de training wil volgen kan zich nog inschrijven tot en met donderdag via https://forms.gle/w8ZocfqKpA8JTUou8

  3. Vandaag sluiten we de inschrijvingen af. Wie nog niet betaalde, gelieve dit snel in orde te brengen. De praktische regeling zal binnenkort volgen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *