Een wekelijks verslag van het CK in reeks 1 is vanwege het kleine aantal partijen niet echt zinvol, maar om de zoveel weken kan het natuurlijk wel. De voorbije weken kon je lezen dat Daniël verrassend met remise moest tevreden zijn tegen Patrik. Pascal verloor dan weer niet zonder slag of stoot tegen Bjarne. Vorige week won Daniël zijn tweede partij wel, tegen Wouter. Bjarne versloeg Patrik en heeft nu twee uit twee. Deze week namen Jan en Dries het tegen elkaar op. Jan koos tegen de versnelde draak van het Siciliaans die Dries op het bord zette voor een zelden gespeelde zijvariant. Een typische stelling in die variant geeft wit een geïsoleerde centrumpion die hem ruimtevoordeel biedt, terwijl zwart de pion op de korrel neemt met de lichte stukken. Wit ging het gevecht om de pion uit de weg met een kwaliteitsoffer dat hem een erg kansrijke koningsaanval gaf. Zwart reageerde niet accuraat genoeg en moest zowel de kwaliteit teruggeven als een pion, wou hij niet mat gaan. Wit verzuimde daarop echter de meest riskante maar ook snelst winnende zet te doen, waardoor hij nog heel wat werk kreeg in een eindspel van 2L+6pi tegen L+P+5pi. Een nog altijd gewonnen eindspel is dat, maar er werd al volop in de incrementtijd gespeeld, waardoor de kans op een fout groot is. Wit dacht bovendien aan de wekker die de volgende ochtend vroeg zou aflopen en stelde remise voor. Zwart nam het aanbod dankbaar aan.

8 reactie op “Reeks 1 komt langzaam op gang”
 1. Ziet ernaar uit dat dit een boeiende,interessante partij was,die ontsierd werd door omstandigheden:de noodzaak van vroeg opstaan op een werkdag.Zoiets zou vroeger,toen het systeem van afbreken nog in voege was,niet hebben kunnen gebeuren.Hoostwaarschijnlijk zou Jan bij de hervatting de afgebroken positie gewonnen hebben.Zo zie je maar weer dat dit slechte systeem meer nadelen dan voordelen heeft,voor wie dat nog niet doorhad…Overigens hoeft Bjarne Van Dijck niet fier te zijn op zijn zege tegen mij vermits ik als een kind vlak na de opening een paard wegblunderde…

 2. De nieuwe,strenge anti-coronamaatregelen,uitgevaardigd door de regering,indachtig,vraag ik me af of de volgende ronde van het clubkampioenschap nu dinsdag wel doorgaat.
  Graag meer duiding hierover,a.u.b.

 3. Zonder tegenbericht gaat de clubavond gewoon door. Moesten we vroeg of laat beslissen dat de clubavond niet meer kan door gaan, dan lees je dat hier.

 4. Ik lees net: avondklok van middernacht tot 5. Wellicht nog haalbaar voor een aantal anderen, maar het Verre Oosten moet dan passen …

 5. als ik zeker voor 12 wil thuis zijn, moet ik mijn partij ten laatste om 11 gedaan zijn. Da’s echt wel spelen onder druk…..

 6. @Patrik: Daar is zeker iets van. Ik heb vroeger het meest geleerd uit afgebroken stellingen, maar met de komst van de computer is dat voltooid verleden tijd. Verder vind ik spelen met increment sowieso een extra voordeel voor de betere blitzer (naast dat voor de meest wakkere speler). Nostalgie…

 7. Ik zal jammer genoeg niet kunnen komen naar de volgende ronde van het clubkampioenschap.Immers,de fiets is kapot en des avonds vanaf 23.30 uur een uur te voet in de duisternis naar huis terugkeren is om problemen vragen met eventuele politiecontrole of overvallen.je dient immers 250 euro contant als boete te betalen indien de politie u betrapt terwijl je de avondklokreglementering aan je laars lapt.En dat heb ik er niet voor over.
  Ik hoop dat deze door overmacht gedwongen afzegging niet geldt als onwettige afwezigheid.

 8. We zijn momenteel met het bestuur nog op zoek naar een werkbare oplossing voor dinsdag. In de loop van maandagavond mag je hier nog een communicatie verwachten.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *