Een vreemde avond was het voor reeks 1. Roger verloor in het middenspel een kleine kwaliteit van leider René, maar kreeg de nodige compensatie. De compensatie werd zo  groot, dat Roger ver na middernacht het eindspel inging met een kwaliteit voorsprong en het daar minutieus afmaakte. De ideale gelegenheid zou dit moeten geweest zijn voor de achtervolgers, zei het niet dat dezen eerder op de avond ook al stevige steken lieten vallen. Pascal verloor immers kansloos tegen Wim en Nikolaas geraakte niet voorbij Dries. René blijft met 9,5 punten aan de leiding en daarachter volgt een hergroepering van 4 spelers met 8,5 punten. Het wordt wringen op dat podium! _LEESMEER_

In reeks 2 is Lino dankzij zijn overwinning nog net niet mathematisch zeker van reekswinst. Rudi en Herman speelden remise, maar Carlo was de pletwals van de avond door in 14 zetten Quinten naar huis te spelen.

In reeks 3 won Alejandro zijn partij. Jonathan speelde als enige van het leiderstrio en demarreert 1 punt vooruit uit het kopgroepje. Kunnen de andere twee volgende week volgen?

In het laddertoernooi deed Heidi een grote sprong voorwaarts door Jef te verslaan. Daniël verdedigde met verve zijn leidersplaats tegen Ghislain. Stand: 1.Daniël – 2.Heidi – 3.Jef

In de Skotto verdenken we Lino stilaan van voorkennis. Met 21.64 punten leidt hij autoritair. Pascal wipt over Jonathan naar de tweede plaats.

2 reactie op “Reeks 1 op zijn kop”
  1. Je merkt wat een algemeen forfait met een rangschikking doet. Ik prijk op plaats 2 met 10 op 15, dat is een plus 5. Maar de eerste partij tegen Bert verloor ik, en die uitslag werd omgezet in een winst. De tweede partij werd nooit gespeeld, en daar staat ook een winstpunt voor mij. In feite heb ik slechts 14 partijen gespeeld, en 8 punten gehaald. En dat is geen plus vijf maar een veel soberdere plus twee. Waarmee ik ook al wel best tevreden zou zijn geweest, daar niet van.

  2. Dat klopt voor de absolute score, maar omdat iedereen twee punten extra krijgt verandert het niet veel aan de volgorde. Als iedereen twee punten minder had zou gij nog altijd tweede staan.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *