De eerste speeldag van het clubkampioenschap van 2011 zorgde weer voor een volle speelzaal. In de eerste reeks lieten elofavorieten Jan en Nikolaas punten liggen. Beiden stonden duidelijk beter tegen respectievelijk Tobias en Lino, maar gingen vervolgens in de fout. Jan kwam er nog vanaf met een half punt. Voor Nikolaas was het dramatischer. In het klassement leidt Pascal de dans met een punt voorsprong op Jan._LEESMEER_
Verder in het klassement was er de knappe overwinning van Andrej op Roger. Andrej stond overweldigend, maar moest gigantisch opletten in het mijnenveld dat Roger op het bord had getoverd, en deed dat dus ook.

De mooiste combinatie was echter te zien in de tweede afdeling. Quinten gaf Carlo het nakijken met een fantasierijk schijntorenoffer. Carlo kon nog net de toren teruggeven om niet mat te lopen, maar zelfs dat volstond niet. Dankzij deze overwinning klimt Quinten mee aan de leiding, maar ook Paul won zijn partij (tegen Guy), en blijft dus ook aan de leiding met 2 partijen in te halen.
Wout is de derde van het kandidatentrio dat aanspraak maakt op de titel. Herman en Dries schoven remise.

Een boeiende titelstrijd wordt het ook in reeks III. Opvallend was wel dat alle drie de partijen van deze reeks om 21u30 al waren afgelopen. Misschien de tijd eens optimaler gebruiken, jongens? De winnaars waren Kenneth, Enrique en Alejandro. Kenneth kruipt dankzij dit punt mee aan de leiding, naast Jef, weliswaar met een partij meer gespeeld.

De ontknoping van de heenronde van reeks IV is nabij. Ghislain en Frank speelden een leuke partij waarbij beiden afwisselend voordeel leken te krijgen van de open koningsvleugel. Uiteindelijk maakte Ghislain het verschil met een dame-inval. Karel stond de hele avond goed tegen Heidi, maar genoot blijkbaar zo hard van zijn betere stelling dat hij het nog rekte tot na middernacht. Verder wonnen ook Johan en Paul hun partij.

Met nog één partij te spelen blijft het uiterst onduidelijk wie in die top 6 belandt. Johan, Ghislain en Karel mogen al langer op hun beide oren slapen. Voor de overige drie plaatsen wordt het drummen door Heidi, Frank, Jan en Geert.

Opgelet: deze laatste ronde wordt gezamenlijk gespeeld op 25 januari. Uitstel is niet mogelijk! Als je niet kan spelen die dag, spreek dan met je tegenstander af om vroeger te spelen. Sowieso mag je de partij altijd vroeger spelen natuurlijk als beiden dat verkiezen.
De terugronde van reeks IV begint de week erna, op dinsdag 1 februari.

2 reactie op “Reeks IV nadert ontknoping”
  1. in reeks IV speelde Jef en JK nog gelijk.
    een detail in het universum

    grtjes
    Johan

  2. Quinten, Jan T, Nikolaas en Daniel, ik heb de stelling van onze analyse in de machine gestoken. Td1 overziet natuurlijk het torenschijnoffer, maar ook De2 krijgt min 1, Fritz stelt 23.g3 voor ! De tweezet die ik voorzag, maar dan in de juiste volgorde natuurlijk. Het vervolg : 23..,a5 24.Td1 TxT 25.DxT a4 26.Pd2 Lc5+ Kg2 en nu is e4-e3 niet erg omdat het paard dan rustig op f3 kan gaan keepen. De pc geeft als zwart niet e4-e3 speelt, een klein voordeeltje voor zwart.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *