In alle reeksen van het clubkampioenschap werd een volledige ronde afgewerkt, en dat betekende heel wat mooie partijen…_LEESMEER_

In reeks I won Patrik van Andrej die zich overcombineerde, Pascal en Nikolaas speelden remise. Dé match van de avond was die tussen Ricky en Roger. Ricky offerde een toren voor 2 pionnen, maar kreeg er heel veel compensatie voor in de plaats. Roger overleefde het middenspel, maar in het eindspel bleken de toren en de 6 pionnen van Ricky sterker dan de loper, paard en 3 pionnen van Roger. Knap werk, Ricky! In de stand komt Ricky nu aan de leiding met 3,5 uit 4. Nikolaas heeft evenveel punten maar uit een match meer.

4 partijen in reeks II, waarin enkel Richard N (tegen Wim) kon winnen. Frank en Eddy, Carlo en Oleg, en Jan V en Tobias deelden onderling de punten.

In reeks III verloor leider Guy tegen Paul, en won Herman van Jef DS.

In reeks IV speelden zowel Wim en Richard B, als Gert en Patrick remise. Dries blijft ruim aan de leiding.

In reeks V wonnen Luc vda, Bart en Johan hun partij. In de stand lopen Rudi en Bart uit.

8 reactie op “Ricky brengt spektakelstuk”
 1. Ik wens hier toch wel ten stelligste benadrukken – mijn gedacht – dat ik dus wel verloren heb. Dat Jef trouwens een goede partij speelde en verdiend won van een – het mag gezegd – redelijk vermoeide Quinten, zeker op het einde (4 uur slaap *gromf*).

  Het staat er dus nergens bij, ik zou zelfs meer zeggen : het staat er nergens bij.

  Eh bien.

  Kartoffelen en sjikorei.

  Quinten

  (jaja ikke)

  ps ik drink geen alcohol but whats the difference

 2. Toen jullie je partij beëindigd hebben, lag ik al lang in dromenland. En toen ik dit verslag schreef, wist ik de uitslag nog niet. Daarmee.

 3. Ik zie mij genoodzaakt mijn kritiek op het door Alain voorgestelde systeem terug in te trekken. Na een week eerder dit systeem als volstrekt onwerkbaar te hebben afgekraakt, is het mij in de partij van dinsdag goed van pas gekomen. De blikken van zowel de broers Verhulst, als Alain tijdens mijn eerste 10 zetten waren evenwel veelzeggend 🙂

 4. Hangt er natuurlijk vanaf tegen wij ge het speelt hé. Ik heb al partijen gewonnen met 1.g4. Objectief bekeken is dat een slechte zet, maar als zwart niet weet wat hij moet doen…

 5. Tobias,

  Robert Schuermans en Jan Gooris hebben mij eens gezegd dat er geen slechte openingen bestaan. Ge moet die openingen enkel kennen…

 6. Uiteraard ook met dank aan Heidi, die dit als eerste gewillige leerling tegenover mij op het bord bracht …

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *