De laatste speeldag bracht nog heel wat spanning. De kampioenen waren overal al bekend, enkel in reeks 2 moest de laatste ronde beslissing brengen. Zowel Ricky als Frank wonnen en dat betekende: rekenwerk! Beiden behaalden 11 punten en dus wordt er naar de SonneBorn-Berger punten gekeken, waarop beiden exact 63,25 punten behalen!_LEESMEER_ Dan is het even het reglement er bij nemen, en zien we dat het volgende schiedingssysteem Kashdan is. Dit levert voor Frank 44 Kashdanpunten op, terwijl Ricky er 45 haalt. Ricky dus kampioen met een minimaal verschil, maar desalniettemin een welgemeende proficiat! Andrej pakt de bronzen plak.
Daniël en Stijn waren in reeks 1 al zeker van goud en zilver, dus was het nog knokken voor de derde plaats. Het was al 01u00 voorbij toen hier de beslissing viel. Patrik had een slechtere stelling tegen Erik nog in extremis kunnen ombuigen in zijn voordeel. Daardoor moest Pascal minstens een halfje van Daniël afsnoepen. In een zeer onorthodoxe en spectaculaire partij miste Daniël ongetwijfeld een betere voortzetting. Het eindspel eindigde in de knock-out-fase in remise.
In reeks 3 was Nikolaas al langer zeker van de titel. De verrassing kwam van Paul H, die dankzij een forfaitoverwinning nog over Tobias op de tweede plaats komt. Tobias verloor immers van Richard N.
In reeks 4 had de top 3 zijn partijen al afgewerkt. Herman, Luc en Jef staan op het podium.
In reeks 5 was Karel al zeker van zijn titel. Sven wordt nog tweede en Paul R neemt het brons.
Eindstand

De prijzen zullen worden uitgereikt tijdens de Algemene veragdering in juni, maar hier krijgen de winnaars alvast de virtuele medailles:
Reeks 1
  Daniël Sadkowski
  Stijn Van Rompaey
  Pascal De Kaey

Reeks 2
  Ricky Rohde
  Frank Schrickx
  Andrej Kurliuk

Reeks 3
  Nikolaas Verhulst
  Paul Hanssen
  Tobias Verhulst

Reeks 4
  Herman Callens
  Luc Pattyn
  Jef De Meyer

Reeks 5
  Karel Cuyvers
  Steven Lippens
  Paul Renty

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *