Voor de tweede ronde van de Zilveren Toren speelden onze drie ploegen samen thuis. Ploeg 1 kreeg TSM op bezoek, de titelverdediger. Ondanks het grote ELO-verschil verloor SKOG 1 slechts met het kleinste verschil. Er had zelfs meer in gezeten want zowel Dries als Tobias lieten een betere stelling in remise verzanden. Minder goed verging het ploeg 2, waar het tweede bord Kenneth glad vergeten was dat hij moest spelen. Omdat in de Zilveren Toren forfaits worden overgeërfd scoorde de ploeg dus slechts twee puntjes (een verdienstelijke remise van Jacques). Ploeg 3, ten slotte, speelde opnieuw gelijk. Een mooi resultaat aangezien de tegenstander op papier sterker was.

5 reactie op “Ronde 2 Zilveren Toren”
  1. SKOG 1 toch nog verloren? Onverdiend en erg jammer, want kort voor middernacht stonden we nog virtueel 4-2 voor. Maar ja, daar koop je natuurlijk niets mee.

  2. Het had 3.5-2.5 moeten worden, denk ik, niet 4-2. Op het allerlaatste moment is Dries nog door z’n vlag gegaan, in een winende stelling. Gelukkig had hij alle zwarte pionnen al opgeruimd.

  3. Hallo Tobias. Ik ben gisteren op het bord gewonnen, en toch ben ik verloren. Wat betekent dit voor mijn ELO punten ?. Ik vind heel jammer wat gisteren gebeurde

  4. Alejandro, Zilveren Toren werkt met het principe van overgeërfde forfaits, m.a.w. als er ergens een forfait is, verliezen alle border erachter ook met forfait.
    Voor de eloberekening wordt wel de effectief gespeelde uitslag doorgegeven, dus gewonnen voor jou.

  5. Pascal heeft gelijk: voor de ELO-punten telt de uitslag op het bord, voor het klassement van de Zilveren Toren tellen de forfaits.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *