Vandaag deden niet minder dan 12 van onze spelertjes mee aan het jaarlijkse stapjestornooi in Brasschaat. We waren er de schaakkring met de hoogste opkomst, wat natuurlijk er voor zorgde dat we soms moesten schaken tegen onze vriendjes uit eigen kring. Maar dat kon de pret niet bederven.

Dat er geschaakt werd, dat hebben we geweten. Zoals bij de “echte” schakers werd zowel voor, tijdens en na het tornooi elk vrij moment benut om met de stukken tegen mekaar te spelen. Of om met zijn allen spelletjes te spelen op mama's GSM, of om nieuwe vriendjes te maken

_LEESMEER_

Voor velen was het de eerste tornooi-ervaring en dat leverde veel blije en soms beteuterde gezichtjes op. Zeer moedig was Joshua, die als enige uit onze stap 1 meedeed. We hadden de week ervoor voor de eerste keer samen geoefend in de les met de schaakklok en waren beiden vol met enthousiasme en verwachting voor het tornooi. Jammer genoeg verloor hij al zijn partijtjes. Wat de vrolijkheid en de speellust niet wegnam bij hem. Volhouden Joshua !

Twee van onze andere spelers vielen in de prijzen: Fawaz werd met 4,5/7 verdiend tweede in stap 2 en David met 4/7 werd vijfde in stap 2. Goed gedaan !

De andere uitslagen van onze club waren: Stap 3: Khalil 4/7; Stap 2: Alex 4/7, Mateo en Adriaan 3,5/7, Nathan, Thomas en Quinten 3/7, Vincent en Roeland 2/7. De volledige uitslag en rangschikking kan je terugvinden op de site van de Schaakliga Antwerpen. Hopelijk vond iedereen die meedeed het leuk en hou alvast 22 mei vrij want dan gaan we met z'n allen naar het tornooi van Hoboken.

Juf Heidi

5 reactie op “Stapjestornooi 1 2 3 te Brasschaat”
  1. Van de Bye-stap !
    Tof idee van de liga: omdat er een oneven aantal kinderen was, werd er aan de ouders en begeleiders gevraagd of ze de kinderen die bye waren, alsnog een partijtje wilden laten spelen door in te vallen. Zo kon iedereen elke keer toch een schaakpartijtje spelen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *