In de laatste ronde was Nikolaas weer de Skogger van de dag, na winst tegen 2000+, waarmee hij zeer knap 6/9 behaalt. Voor de rest toonden de Skoggers hun wilskracht in deze laatste ronde, want geeneen speelde remise!.
Ronde 9: 8/18
Deze editie van Brasschaat zit er na 9 dagen weeral op. 19 spelende en 2 arbitrerende Skoggers waren van de partij en zagen dat het goed was. Net zoals vorig jaar kaapten we weer heel wat prijzen weg:_LEESMEER_
– de prijs voor de club met het meest aantal deelnemers (natuurlijk)
– ratingprijs: Ghislain (3e <1400)
– ratingprijs: Pascal (3e <2100)
– ratingprijs: Nikolaas(1e  <1900)
– probleemschaak: Nikolaas, Tobias & Luc

Overzichtje stand
6.5/9: Daniel (10), Werner (11)
6,0: Nikolaas (26)
5.5: Pascal
(38)
5,0: Lino (64), GuyVH (76)
4.5: JanV (76), Frank (80), Quinten
(94), Luc (96), Tobias (97)
4,0: Oleg (101), Patrik (104), Kenneth (105),
Benjamin (106)
3,5: Gert (124), Ghislain (128)
3,0: Hendrik
(151)
2,5: Karel (152)

Brasschaat 2008 afsluiten doen we door elke deelnemende Skogger het relaas te laten doen van ‘zijn 9 dagen’ via de ‘reacties’.

8 reactie op “Ruiterhal sluit de deuren”
 1. En ik zal zelf het goede voorbeeld geven:
  Over de kwaliteit van mijn partijen kan ik tevreden zijn. In tegenstelling tot voorgaande jaren kwam ik nooit slecht uit de opening of zelfs het middenspel. Telkens kon ik tevreden terugkijken op de opbouw van mijn stelling. Een beetje vreemd want, ook in tegenstelling tot voorgaande jaren, had ik mij absoluut niet voorbereid. In de 3 partijen die ik verloor ging ik telkens in de fout door een grove blunder in het eindspel (of wat noem je anders een dame en een toren laten instaan?). De vermoeidheid sloeg wel snel toe dit jaar, doordat ik op 2 partijen na telkens tot laat zat te spelen, waarna ik de ochtend erna vroeg kon opstaan om te gaan werken. Voorgaande jaren lukte dat prima, dit jaar absoluut niet. Een mens wordt ouder, zeker?
  De ambitie was minimum 5,5/9 te halen en toch liefst 6/9 zoals vorig jaar, toen ik een sterk toernooi speelde. De 5,5 haalde ik uiteindelijk, maar een snelle blik op de elo’s geeft toch aan dat dit toernooi me weer 12 elopuntjes zal kosten. Tot mijn eigen verbazing win ik hierdoor nog een ratingprijs. Het was weer heel plezant, maar 9 dagen is toch genoeg!

 2. Verslag nr. 2:
  Het is een gemengd gevoel, aan de ene kant heb ik maar 4.5 op 9 en verlies ik hier een paar elo-puntjes. Aan de andere kant zegt het resultaat niet alles, er zaten goed gespeelde partijen tussen die makkelijk hadden gewonnen ALS ik geconsolideerder had gespeeld, ik heb een dik punt verloren door in reeds zeer goede stellingen plots “het licht te zien” en onnodige risico’s te nemen. Wat me ook opviel was dat zo’n tornooi je aanzet om jezelf te gaan beginnen trainen, en vermits ik merkte dat dit ook mijn spel steeds meer ten goede kwam wil ik verder op dat elan. Dus ondanks het matige resultaat wel een leerzaam tornooi. Heb in elk geval volle lof voor de organisatie van het tornooi: alle scheidsrechters hebben hun werk uitstekend gedaan (compliment aan Wim ook hoe hij de Stefan Dockx situatie aanpakte), de uitslagen+partingen stonden diezelfde avond nog op de site, in de analyse-zaal kon men de top-partijen volgen op de schermen, de bediening achter de toog was zeer efficiënt en vriendelijk (vrijwilligers waar de organisatie van Brasschaat op kon rekenen) EN aan amusement was er ook zeker geen gebrek.

 3. Mijn tornooi is vanuit competitieoogpunt compleet mislukt. Zelfs vanuit de kelders van de rangschikking kon ik me niet opwerken. Twee remises ‘laten liggen’ (aantoonbaar maar ja ..), beest van pion net voor promotie afgeven (tegen Cesar De Cock), gisteren een droomstelling tegen Van Landeghem weggeven enz. Ik heb het eens opgeteld met Fritz : +18.0 gecumuleerd voordeel in vier partijen en slechts 0.5/4. Wat ging er dan mis ? Geen idee maar wel paar keer tijdnood, zenuwen niet onder controle, solide zetten links laten liggen voor fantasiestjes (Kijk mama, zonder handen). Combinatie schaak/werk is ook al geen excuus ; vorig jaar haalde ik een degelijke 5/9 (mooi cijfer maar minder mooi als je de tegenstand aanschouwt) en ging ik ook werken overdag en nu een povere 3.5. Ik maak me toch wel een beetje zorgen want in Griekenland speelde ik ook al ‘niet op ’t gemak’. Hopelijk raak ik voor de start van de IC’s (en het KK!) uit de psychiatrische lappenmand. Dank aan de Brasschaak-organisatie voor dit alweer goed georganiseerde tornooi, de gemoedelijke sfeer en het lekkere afsluitende diner (kip met patatjes en sla en tomaat, jammie jam).

 4. 100% tegen lagergequoteerden en hier en daar een halfje meepikken resulteert in 5/9. De enige smet op dit tornooi was een serieuze mentale kortsluiting met stukverlies.
  Op de andere overwinningen van mijn tegenstanders valt verder weinig in te brengen. Stuk voor stuk terechte nederlagen
  Al bij al, zowel wat resultaat als spelniveau betreft, een degelijk tornooi.

 5. Goed begonnen is half verloren. De laatste 3 dagen waren er teveel aan. Op mijn donder gekregen van Frank omwille van het allerknulligste toreneindspel , en tegen Theo Avontuur een mooie combinatie laten liggen die onze voorzitter na de partij mij fijntjes voordeed. 9 dagen spelen , iedere dag om 6 uur deruit , iedere avond zeggen dat ik onmiddellijk na de partij vertrek maar dan toch blijf plakken bij een mooie partij of de vriendelijke dames aan den toog , das teveel geworden. Maar ik heb der plezier aan gehad, tot volgend jaar !

 6. een half puntje minder maar toch niet minder content. Dit jaar had ik een pak moeilijkere tegenstand en een TPR die ongeveer 200punten boven die van vorig jaar lag. Ik heb wel af en toe iets laten liggen. Ronde 1 stond ik +1.5 (verloren), ronde 3 +5.5 (remise), ronde 5 +1.5 (remise) en ronde 7 +2.5 (verloren). Waar ik wel content op ben is mijn relatief goede score tegen sterkere jeugdspelers. Wat spijtig was de laatste ronde had ik een licht voordeel, wissel ik 2 zetten om en een pion kwijt die uiteindelijk beslissend was, anders kwam ik in een eindspel waar ik meer kans had op de overwinning dan mijn tegenstander.

 7. Het enige waar ik content mee ben van dit toernooi was de uitslag. Voor een 6/9 zou ik voor het toernooi onmiddelijk getekend hebben; mijn doel was immers om mijn score van vorig jaar te evenaren (5½). De manier waarop die 6 punten tot stand kwamen kan mij echter volstrekt niet bekoren. Zonder al te veel problemen gewonnen van de lager gequoteerde opponenten en falen tegen de sterkeren. Alleen de laatste twee ronden waar hier uitzonderingen op; Benny Todts laat na om zijn (winnende) aanval af te ronden en Frans Arp verliest in de opening een stuk. Doordat ik de twee laatste ronden heb gewonnen eindigde ik natuurlijk vrij hoog, maar het was zeer onverdiend. Dat ik in sommige partijen (tegen Du Pont en Barbé met name) geen moment serieuze kansen heb gehad is toch wel teleurstellend.
  Volgend jaar beter.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *