In het clubkampioenschap heeft Reeks 2 zich deze week in de kijker gespeeld. Leider Patrik geraakte namelijk niet verder dan remise tegen Adina, wat Lucas een uitgelezen kans gaf om met minder verliespunten virtueel aan de leiding te komen. Schommelingen in het klassement dus? Nee, want Lucas verloor zelfs, met name van Mart, die zich daarmee in de top drie heeft genesteld. Mart kan bovendien nog meer scherprechter spelen, want hij moet nog tegen Patrik.

Geen grote verrassingen in Reeks 1, al valt vooral op dat het een ‘zwarte avond’ was. Michel, Daniel en Tony wonnen hun zwartpartij tegen respectievelijk Herman, Wouter en Pascal. In het klassement sluipt Daniel langzaam maar zeker naar de kop, al moet hij voorlopig nog wel Jan en Dries laten voorgaan.

In Reeks 3 verstevigt Patrick zijn leidersplaats na winst tegen Bart, terwijl Guy Carlo versloeg. Het leverde Guy de tweede plaats op.

In Reeks 4 kwam Heidi niet verder dan remise tegen Mark en ook Ghislain en Rudi deelden de punten. Voor leider Alejandro komt de titel nu wel heel dichtbij.

Na zijn spectaculaire verliespartij tegen Philip vorige week, herpakte Lars zich deze week door te winnen van Patrick. In de enige andere partij won Yannick van Marc. Lars staat nu gedeeld derde.

Zes partijen in Reeks 5B, dat moest toch de nodige schommelingen op in het klassement, zou je zeggen? Toch niet. Robin blijft de concurrentie onder druk zetten na zijn winst tegen Sven. Alle achtervolgers wonnen echter ook hun partij: Bert, Maxim, Frank en Jelle wonnen van respectievelijk Ruben, Valentyn, Freddy en Joeri. Onderaan in de rangschikking moest Cederic het afleggen tegen Eva. Spannende reeks!

4 reactie op “Schommelingen en geen schommelingen”
  1. Een duidelijke illustratie van de voortschrijdende feminisering van SKOG! Op de foto vertegenwoordigt het vrouwelijk gild al 37,5% van het geheel. Met een score, bovendien, van 66,7% die avond, ruim boven het percentage dat op grond van hun aantal kon worden verwacht. Welzeker juichen wij dit toe, deze gendergelijkisering, zij het ook wel enigszins met een bang hartje: the Queens are coming!

  2. Geen enkele dame verloor, dus de tactische opstelling heeft precies geholpen. En Eva won haar partij heel toepasselijk in een dame eindspel.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *