De simultaan door onze clubkampioen werd een harde dobber. Pascal overzag enkele paardvorken waardoor hij strandde op 8,5/14 of 61%. Dries, Oleg, Richard B, Rudi en Quinten wonnen, Carlo speelde als enige remise. Pascal was wel tevreden over de drie resterende eindspelen die ondanks een ferm remisegeurtje uiteindelijk toch werden gewonnen._LEESMEER_

Volgende week beginnen we aan het echte werk. Het clubkampioenschap gaat dan van start. De reeksindelingen en paringen staan online. Enkele toppers slagen een jaartje over, maar we zien ook enkele nieuwe gezichten en ook vele bekende gezichten die terug deelnemen na enkele jaren afwezigheid.

Enkele praktische zaken:
– er wordt geen papieren telefoonlijst meer verdeeld. Op de website is de telefoonlijst beschikbaar voor eenieder die geregistreerd is. Nog niet gebeurd? Doe het dan nu!
– tijdens de 6 eerste weken dat er in alle reeksen een inhaalronde gepland staat, wordt er door Nikolaas en/of Tobias les gegeven in de kleine zaal. Doelgroep zijn de leden met minder dan 1500 elopunten of diegenen die denken dat de lessen ook voor hen nuttig kunnen zijn. Niet-leden betalen een kleine bijdrage van 5 euro per avond.

12 reactie op “Simultaan en CK”
 1. Pronostiek voor het komende seizoen.

  Reeks 1: Alain/Pascal
  Reeks 2: Jan/Wim/Frank/Oleg?!
  Reeks 3: Herman/Quinten?
  Reeks 4: Dries ?!
  Reeks 5: Ghislain

 2. Ik vond dat je in verscheidene partijen niet zo goed uit de opening kwam, Pascal, maar daaraan lag het misschien niet… Of onderschatting omdat er maar 14 spelers waren? Overigens jammer dat de belangstelling zo laag was, zo’n simultaan is toch altijd meegenomen en het is ook een eerbewijs aan de kampioen van onze club.

 3. 42 deelnemers aan het CK vind ik mooi, dat is geloof ik even veel als vorig jaar ? Vrienden schakers, gelieve wel uw lidmaatschap in orde te brengen voor diegenen die dit nog niet gedaan hadden : het is elementair om uw lidgeld betaald te hebben VOORALEER ge aan uw CK begint. Bankrekening : 068-2328118-48 en dat hangt al uit op het prikbord sinds de A.V. van juni j.l. ! Laatbetalers spelen vanaf ronde 2 met een schandplank rond hun nek.

 4. @Jan T: Bwa, over de openingen was ik eigenlijk vrij tevreden. Over de eindspelen ook. Het liep vooral mis in het middenspel. Minstens 3 partijen verloor ik door een keiharde paardvork. Er waren wel wat complexe stellingen tussen waardoor een paardvork sneller gemist wordt natuurlijk.

  Ik denk wel dat iemand met een rustigere speelstijl beter een simultaan zal spelen dan iemand met een ‘wildere’ stijl zoals ik.

  Het was zeker geen onderschatting door het beperkt aantal deelnemers, want het was pas achteraf dat ik merkte dat het er zo weinig waren 🙂

 5. Eerst en vooral wil ik jullie zeggen dat ik er gisteren life bij was bij de simultaan 🙂 bijna op alle borden stond Pascal vrij snel gewonnen in de opening ! toen ik doorging stond na mijn mening maar 4 borden goed . Oleg stond een dame voor tegen wa rommel dus verwachte ik idd winst voor Oleg Carlo was een schotse partij waar het allemaal vrij lang theorie was waar ik de betere kansen voor wit gaf maar met corect spel dacht ik dat het remise zou worden . Richard stond zeer solide dacht dat het daar russische was ben niet zeker
  Luc Patyn was verbaast dat het geen theorie was tuurlijk ni Luc je moet wel na e4 c5 c3 d5 ed Dxd d4 Pf6 doen he en niet cxd
  Bij Quinten kwam een tarasche van het frans op het bord wat ik remise inschatte .
  Maar een simultaan geven moet je gewoon zijn ! heb hetzelf ook al vrij regelmatig gedaan en ik merkte ook dat ik vrij eenvoudige dingen overzag idd paardvorkjes 🙂 Bij deze wil Pascal feliciteren met zijn resultaat ! Ten tweede wil ik even melden ik zie dat er bij Pronostiek staan dat ik en Pascal de favorieten zijn persoonlijk zet ik mijn geld op Nicolas!! jeugd en tallent! zelf heb ik lang niet meer gespeeld en word een dagje ouder ! maar Opa gaat zich zeker verdedigen 🙂

 6. het is eigenlijk spijtig dat pascal de vork mistte, immers, ik had de variant Ke2 verwacht, mss is dat remise na Pxc4, maar Td7 met de dreiging Pd6 had wel wat

 7. Hola den Alain dat zich terug gaat wagen aan lange partijen?

  Hebben die partijen tegen de Gerry dan gediend als opwarmer? 🙂

  succes Alain 😉

 8. Vooral het open van Gent Wouter maar idd de partijen tegen Gerry waren zeker ook een training

 9. Moest het zijn dat ATAL – god beware het – een beetje zenuwachtig wordt tijdens een van die CK sessies, staat er een professionele onderafdeling van de Skog gereed om hem met een dikke spuit wat extra zuurstof toe te dienen die hem voor een maand of zes rustig houdt ! We hebben daar stilaan al een reputatie mee opgebouwd. (hoed u evenwel : geen ziekenkas)

 10. Dhr. Atal kan rekenen op de allerbeste psychologische begeleiding die SKOG momenteel te bieden heeft. Dus ik heb het volste vertrouwen in dat er andere mensen zullen zijn die hun zuurstof-bonbon kunnen bovenhalen en naar adem zullen happen !
  Evenwel: een psycholoog is niet terugbetaalbaar door de ziekenkas, jammer genoeg, anders had ik nu een beter betaalde job 🙂

 11. een nieuw lid voor het ck en direct doorverwijzing richting psychiatrie.

  is het amadeus misschien onze nieuwe sponsor?

 12. We lachen allemaal graag, maar ik weet niet of alle nieuwe leden vragende partij zijn om hiervan het voorwerp te zijn. Onderwerp afgesloten, jongelui.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *