Met nog één ronde te gaan tegen hekkensluiter Temse is SKOG 1 zeker van het behoud in derde. Onze ploeg verloor wel met 10-14 tegen KGSRL 5, maar concurrenten Temse en TSM verloren met nog zwaardere cijfers, waardoor we niet meer kunnen worden ingehaald. Zo sluiten we een wegens verzwakkingen erg moeilijk seizoen positief af._LEESMEER_

SKOG 2 hoopte tegen CREB 2 sterk te presteren om zijn titelkansen gaaf te houden. Helaas werd onze ploeg het slachtoffer van een oud zeer in de Interclubcompetitie: omdat CREB 1 toevallig een keer over zijn betaalde toppers kon beschikken, kwam het tweede team véél sterker op dan gewoonlijk. Competitievervalsing oude stijl heet dat, we hadden het met een andere ploeg ook al voor dit seizoen. Het wordt echt tijd dat de IC ploegen gaat rangschikken op basis van matchpunten in plaats van bordpunten. Ondanks de sterke tegenstand speelde SKOG 2 toch nog 8-8 gelijk (en het had zelfs 10-6 kunnen zijn.) De ironie wil dat Creb 2 in de laatste ronde tegen titelpretendent Chesspirant moet spelen, maar dan zullen de toppers allicht niet meer in het land zijn.  Chesspirant kan het natuurlijk niet helpen dat het de titel cadeau krijgt, maar je zou voor minder balen.

Onze andere ploegen deden het minder goed dan vorige ronde. SKOG 4 en 5 verloren. SKOG 3 en 6 wonnen nipt.
En Patrick VH? Tien op tien!
Lees hier de verslagen.

17 reactie op “SKOG 1 redt het, SKOG 2 baalt”
 1. Ontmoeting gisteren op bord 1 tweede klasse interclub :
  Werner Van den Brande – Daniel Sadkowski
  Uitslag ……. remise !!

 2. Chesspirant wint met 11-5 van Brasschaat.
  Stand na ronde 10:
  Chesspirant 91
  Oude GOd 86
  CREB 81

 3. betaalde toppers? heb hun spelersopstelling nog nergens gevonden

  en verander dat maar naar het had zelfs 11-5 kunnen zijn, had die partij niet mogen verliezen, maar dat is allemaal vijgen na pasen, het is niet anders

 4. Bekijk hun ploegopstelling dan maar eens in 2e afdeling B van gisteren.

 5. ge hebt gelijk carlo, mijn tegenstander heeft 1943, heeft in onze reeks 3 keer op bord 1 en één keer op bord 3 gespeeld

  dat riekt toch niet fris

 6. Heren (en dames), ik heb gisterenavond maar ineens een tafel vastgelegd voor een etentje in het MLS op zondagavond 22 maart vanaf 20h als afsluiting van het IC seizoen.
  Voor een man of tien/vijftien, voorlopig.
  Dus : iedereen die wenst, kom maar af, het eten betaal je zelf, de drank is voor de club.
  Maar misschien is het nuttig om ergens aan te melden, opdat ze in het MLS niet zot worden als we daar ineens met 40 man voor de deur staan ?
  Ik doe mee, zonder partner, da’s al 1.

 7. Het is een kwestie van geld en connecties hebben (= over de versterking)
  het is wel jammer (voor oude god en de spanning) dat het degradatiegevaar van CREB, het titeldebat in 4D stoort, en ze (creb) waren zo naiëf dat ze dachten 2 keer met 4-0 gingen winnen tegen de 2 beste ploegen uit de reeks, die op een constant (oude god vooral) hoog niveau spelen.
  Binnen 2 weken de laatste ronde, en miss heeft oude god nog (veel)geluk.

 8. Het is een kwestie van geld en connecties hebben (= over de versterking)
  het is wel jammer (voor oude god en de spanning) dat het degradatiegevaar van CREB, het titeldebat in 4D stoort, en ze (creb) waren zo naiëf dat ze dachten 2 keer met 4-0 gingen winnen tegen de 2 beste ploegen uit de reeks, die op een constant (oude god vooral) hoog niveau spelen.
  Binnen 2 weken de laatste ronde, en miss heeft oude god nog (veel)geluk.

 9. SKOG 3 verloren ??? Oleg wint , en de anderen remise (waaronder een spektakel remise van Andrej regen PVH).

 10. Het artikel, althans de huidige versie ervan, geeft aan dat SKOG6 nipt won;
  maar wat hier staat duidt op nipt verlies. Er klopt dus iets niet…

 11. Proficiat Andrej, misschien wist je het niet omdat niemand het je gezegd heeft, maar zondag speelde je remise tegen een ex clubgenoot, en niet zo maar eentje, nee, de clubkazmpioen van 1975, 1983 en 1984. Dat laatste jaar verdween hij uit de SKOG.

 12. idd knap, er zijn trouwens nog knappe resultaten op te merken hoor 😉

 13. zeer mooi.
  Geslaagd seizoen voor skog over de hele lijn. Sommige ploegen streden mee aan de kop, sommigen voor behoudt. Het behoudt is alleszins verzekerd.
  Mooi zo. Ik blik tevreden terug op het seizoen. Onze laatste match is gespeeld. laatste ronde zijn wij bye en staan maximum tweede (in het slechtste geval 4de).
  Jammer dat het net niet is. Ondanks alles toch een goede prestatie van onze ploeg!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *