In de Interclubcompetitie zijn we aan de winterstop toe. Vijf van de elf rondes zijn gespeeld, tijd om een bilan op te maken.

Het pas terug naar derde afdeling geklommen SKOG 1 moest tot nu toe slechts twee draws toestaan en prijkt op een erg fraaie tweede plaats. Na het qua ELO sterkere NLS 1 moest vorige zondag ook het nog sterker opgekomen Temse 1 eraan geloven. Dat leidde tot enige terechte euforie aan de bar. Aan het overwicht van de leider, KASK 1, is dit seizoen allicht weinig te doen, maar 8 matchpunten op 10 na vijf speelrondes blijft voor onze eerste ploeg een schitterend resultaat!

SKOG 2 en 3 zouden het dit seizoen niet makkelijk hebben, dat konden we al voorspellen uitgaand van de sterkte van de concurrentie. Toch mogen beide teams tevreden zijn, want ze handhaven zich tot nu toe boven de degradatieplaatsen in hun reeks. SKOG 2 staat negende met 3 matchpunten, SKOG 3 achtste met 5 matchpunten. Akkoord, veel overschot is dat nog niet, maar de inzet van beide ploegen loont en ze houden hun lot zeker in eigen handen.

Van de vier ploegen in vijfde afdeling, doet SKOG 6 (gedeeld vierde met 7/10) het meer dan behoorlijk. Titelkansen lijken misschien te hoog gegrepen, maar elke match moet gespeeld worden. Kijk maar naar de op de valreep afgedwongen promotie van het huidige SKOG 3 vorig seizoen. SKOG 5 nestelt zich bovenaan de middenmoot met een zesde plaats (6/10), SKOG 4 staat achtste met 4/10 en SKOG 7 sluit de rangen op de tiende plaats met 2/10.

Fijn om weten is ook dat we de competitie tot nu toe zonder forfaits hebben kunnen spelen. Op sommige zondagen bleek het niet makkelijk om elke ploeg compleet te laten aantreden, maar het lukt en de reservespelers deden het bovendien meer dan goed. Op naar de volgende ronde!

Een reactie op “SKOG 2 en 3 houden zich staande”
  1. SKOG 7 werd getrakteerd op een gemiddelde ELO van maar liefst 1765. Uiteraard leerzaam om tegen sterkere tegenstanders te spelen, maar toch redelijk irritant dat al te veel ploegen in onze competitie het doorschuiftruukje toepassen in functie van hun promotiekansen. Groot compliment aan Philip die bij zijn terugkeer de eer redde op het eerste bord tegen een 1900+ speler. Wij houden in ieder geval de moed erin en hebben de ambitie om nog op te schuiven in het klassement.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *