Geel 2 stond voor ronde 5 op kop in reeks 4B, dus we verwachtten ons aan een moeilijke match. Het bleek echter dat het eerste bord van Geel 2 op het laatste moment ziek was uitgevallen, en we dus met een 1–0 voorsprong begonnen. Een gelegenheid dus om wat kostbare puntjes te verzamelen.

Sebastiaan speelde op bord vier de zwarte kant van de ruilvariant van de Caro-Kann. Alle lichte stukken werden afgeruild, en de partij leek recht naar remise te gaan. Zwart maakte het nog even spannend door een pion te blunderen, maar wist dan toch een halfje binnen te halen. Mart had uit een oude Benoni een complex middenspel op het bord gekregen. Wit had het overwicht op de damevleugel, maar de zwarte inval op de koningsvleugel bleek gevaarlijker. 1.5&ndash1.5 dus, en alle ogen op Patrik op bord twee.

Hij had een gesloten Spaans gespeeld, en de stelling bleef erg gesloten met pionnenkettingen die elkaar blokkeerden. Zwart stond iets minder, wit had wat meer ruimte, maar zwart kon de enige open lijn onder controle houden. Daardoor kon wit geen vooruitgang maken, en werd de match dus 2–2.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *