Het zal van voorjaar 2020 geleden zijn dat we nog eens met alle ploegen tesamen thuis speelden. Wat fijn is dat toch.

Met een gemiddeld elovoordeel op elk bord van zo’n 200 punten, mocht het eigenlijk niet mislopen vandaag maar zoals we tijdens de eerste ronde ondervonden moet alles altijd gespeeld worden. Nikolaas op bord 3 overspeelde oud-Skogger Adina al van in de opening. Meestal staan Nikolaas’ stukken na de opening allemaal slecht, vandaag stonden ze na een mooi positioneel pionoffer allemaal optimaal op het bord. Het vervolg speelde vanzelf: 1-0.

Pascal op 4 kon met zwart een Benkö spelen waarin hij alles kreeg waarvan je in deze opening kon dromen. Pascal won de gambietpion terug met de zwarte stukken in de witte stelling. Enkel zetten later liep wit mat.

Dries op 2 had het moeilijk om enig voordeel in een verder wil dynamische stelling te krijgen. Maar toen hij de kans kreeg om alles af te ruilen en in een gewonnen eindspel terecht te komen, gaf zijn tegenstander op.

Bart beet zich ondertussen al een hele middag vast op zijn tegenstander maar die liet zich niet doen. Als allerlaatste bord in de zaal kwam er een ogenschijnlijk gelijk lopereindspel op het bord, maar Bart had het allemaal goed gezien en won het eindspel op een zeer mooie manier.

4-0 dus en helemaal op schema!

Een reactie op “SKOG 2 – Mechelen 4: 4-0”

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *