Ploegkapitein Gert jutte ons alvast op met de magische woorden “tegen deze ploeg must we win”. Hij gaf spontaan het goede voorbeeld door als eerste winnend te eindigen, iets wat prompt door mezelf teniet werd gedaan met een nederlaag. Ik ging voor een combinatie, van een tiental halfzetten, bleek toen dat aan het eind van dit verhaal ik een stuk was achter geraakt, zonder compensatie. De jongen had 1300 elo, dat zal mijn elorangschikking geen deugd doen. Gelukkig waren er nog JV en Benny. Jan maneuvreerde met zijn paarden de witte stelling kapot, en Benny moest een eindspel met ongelijke lopers maar wel 2 pluspionnen, proberen te winnen. Dat lukte onverwachts, heeft zijn tegenstander hem daarbij onvrijwillig geholpen ? Waarschijnlijk, maar zeker proficiat. Dat maakt dat we 2 winstronden hebben afgewerkt, met 6 bordpunten, en mooi aan de leiding blijven. Volgende keer uit naar TSM, ook tegen die ploeg “we must win”.

Carlo

Een reactie op “Skog6 – Mechelse 8 Afd. 5M”
  1. Heb dit eindspel van ongelijke lopers gevolgd ik denk dat Benny perfect speelde hij had een vrij aan de damevleugel hij offerde een pion langs de koningsvleugel zodat hij twee vrijpionnen kreeg aan beide vleugels waar ook zijn koning bij was wit kwam in zetdwang en kon het onmogelijk nog houden !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *