SKOG 4 heeft de ambitie om het resultaat van vorig jaar te verbeteren. Met de spelers waarover kapitein Mark kan beschikken zit dat er zeker in. Naast Mark zelf, horen Bart en Alexander Verlinden, Freddy Depovere en Patrick Haazen tot de “vaste spelers”. Mark kan echter ook terugvallen op Philip (1597), Lars (1482) en Jannik (1436) die alledrie een mooie“ELO-start” maakten.
Mark was zelf verhinderd waardoor Philip meteen mocht opdraven aan het eerste bord. In een Catalaan kreeg zijn tegenstander Wim D’Haluin (1697) na een suboptimale zet van Philip enige druk. Philip speelde echter secuur in het vervolg van de partij en haalde met remise een goed resultaat in lijn met zijn autoritaire koppositie in reeks 5A van het CK.
De zwartspelers van SKOG 4 kozen (niet zo verrassend) beiden voor Caro-Kann. Op bord 2 kreeg Bart te maken met de agressieve Tal-variatie die de zwarte ontwikkeling erg bemoeilijkt. Op bord 4 werd Patrick geconfronteerd met de Panov-attack.
Freddy tot slot kreeg op bord 3 een Siciliaan tegen, maar week in “vintage-Freddy-stijl” met 2. Lc4 al onmiddellijk van de platgetreden theoriepaden af.
Hij kreeg ook een positioneel voordeel dat hij verzuimde een vervolg te geven.
Intussen had Patrick de Panov-attack afgeweerd en na een kleine misrekening van wit in het middenspel kon hij eerst 1 en daarna een tweede pion winnen en dat verder uit te buiten in een Toreneindspel. Dit bracht de tussenstand op 1,5-0,5. Geen minuut later verloor Freddy in een nochtans evenwichtige stelling zijn dame en was de score weer gelijk.
Alle aandacht ging dan naar de partij van Bart die er uiteindelijk in slaagde remise te halen, daar waar verlies ook had gekund. Zo werd de eindstand 2-2. Billijk, maar misschien net iets minder dan waarop we gehoopt hadden.

Patrick Haazen

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *