Dat krijg je als je met twee ploegen in eenzelfde reeks speelt: om competitievervalsing te voorkomen moeten ze allebei meteen tegenover elkaar uitkomen, dat bepaalt het reglement van de Zilveren Toren. SKOG 1 degradeerde vorig jaar en wil snel terug naar eerste afdeling, SKOG 2 moet zich in tweede afdeling proberen te handhaven. Dat leidde tot een serieus ELO-verschil aan de vier borden. Geen deals tijdens deze ‘broedermoord’; SKOG 1 ging resoluut voor de 4-0 en dat werd ook het eindresultaat. Opvallend: de partijen eindigden in rechte lijn van bord 4 tot bord 1. Dat ging zo:

Pascal (4) strafte een agressief maar net niet goed genoeg uitgevoerd openingsopzet van Kenneth in snel tempo af. Eerst ging er een kwaliteit van het bord, daarna een pion en dan nog een. Wit had geen tegenspel en gaf dan ook op. Jan (3) won tegen Herman vroeg in de opening met een schijnoffer een pion. Zwart had wat tegenspel kunnen creëren op de koningsvleugel maar reageerde te traag. Toen wit het centrum openbrak, bleek de zwarte koning wel heel onveilig te staan. Met een combinatie won wit een stuk en de partij. Vervolgens was het de beurt aan Dries (2). Hij kreeg in een Hollandse opening een vroeg h4 voorgeschoteld en besloot de rokade uit te stellen. Hij zocht en vond tegenspel op de damevleugel. Wit liet zich niet zomaar inpakken en hoopte de koningsvleugel met een pionoffer alsnog open te breken. Dries liet dat niet gebeuren en rijfde de partij door materiaalwinst binnen. Daniël (1) speelde tegen Wouter een heruitgave van zijn partij van de week voordien in het clubkampioenschap. Toen wist zwart zijn tegenstander op remise te houden. Ook nu leek zwart een solide stelling te kunnen houden, maar hij werd wel in het passief gedrongen. Wit kwam daarop tot een beslissende koningsaanval en zette de 4-0 score op het bord. Mission accomplished, zegt men dan, en vanaf nu gaan we elkaar volop aanmoedigen!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *