SKOG 5 blijft aan kop!

Avatar foto

DoorJan T'Sas

dec 8, 2008 320 views

Ondanks een gelijkspel tegen een van de vijf Mechelse ploegen waar onze club deze ronde tegen uitkwam, blijft SKOG 5 royaal aan de leiding in zijn reeks. SKOG 4 is dankzij een 4-0 overwinning opgerukt naar de tweede plaats in zijn reeks. Mooi! SKOG 2 versloeg leider Mechelen 2 met 1-3 maar ditmaal haalde de vorige leider, Chesspirant 1, nog zwaarder uit, zodat onze ploeg tweede blijft. Dan win je van twee leidersploegen, dan sta je nog niet eerste. Het wordt ongetwijfeld een nek-aan-nekrace voor de titel. SKOG 3 is na een 2-2 gelijkspel derde laatste, evenals SKOG 1, dat zwaar verloor met 1,5-4,5 tegen Mechelen 1. Hopelijk brengt de winterstop de kentering. SKOG 6 ten slotte verloor kansloos met 4-0, maar dat kon het goede humeur van onze jongens niet bederven.

10 reactie op “SKOG 5 blijft aan kop!”
 1. 3 ploegen die meespelen voor de titel? Weinigen die dat voorspeld zouden hebben bij aanvang. Goe bezig!

 2. Of SKOG2 meespeelt voor de titel weet ik niet, wel staat vast dat onze ploeg mooie resultaten behaalt, vermits – zoals Lino al terecht aankaartte – we eigenlijk maar op plaats 7 of 8 staan qua elo-rating.

  Groeten vanuit Devoxx, Q

 3. Als je op een puntje van de leider staat, lijkt het me dat je meespeelt voor de titel. Vooral straf wat Lino en Wim op die eerste twee borden neerzetten (beiden 4,5/5!).

 4. Inderdaad knap van onze eerste- en tweedebordspeler. De match tegen Creb wordt nu belangrijk. En dan hopen dat Mechelen en Chesspirant nog wat laten liggen…

 5. Ook opgemerkt: Hendrik en Patrick hebben alle 5 hun partijen al gewonnen. En Jan, ga jij voor 11 remises?

 6. hou er wel rekening mee dat ploeg 5 pas in de laatste ronde bye is en dat de rangschikking hierdoor vertekend is. Als we Borgerhout6, onze volgende tegenstander 12 punten bijgeven voor hun bye-wedstrijd staan ze 1 punt voor en wij pas 2de. Als we de volgende ronde met een degelijk resultaat komen, dan kunnen we denken aan titelkansen.

 7. 11 remises? Bij god nee, dan maak ik voor eeuwig deel uit van het clubje van schuivers…

 8. We zijn nog goed bezig. Ik had zondag geluk met dat halve puntje, ik stond volledig verloren, nadat ik eerst bij een gelijke eindstelling probeerde winst te forceren en op een ongelukkig moment een pionnetje verloor, door mijn aanvalslust.
  Gelukkig stelde mijn tegenstander remise voor in de eindstelling met een pion minder.

 9. Jan, ge zult nog wel vele remises nodig hebben om mij te onttronen. Groetjes aan allen en nog veel succes in de IC. Zeer goede prestaties tot nu toe.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *