SKOG-archief

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

aug 26, 2010 423 views

SKOG heeft al een rijke geschiedenis achter zich. Getuige daarvan is het rijke archief van de club in de vorm van fotoalbums, maandbladen, weekblaadjes (wie herinnert zich de stencils nog?) en vele andere bronnen.
Nikolaas is begonnen aan het monnikenwerk om dit (of toch een deel ervan) te digitaliseren. Geleidelijk aan zal je daardoor op de SKOG-site kunnen meegenieten van deze SKOG-geschiedenis._LEESMEER_

Als voorproevertje scande Nikolaas een prachtig boekje uit 1951 in, gemaakt door ene Albert Servais voor wijlen Marcel Adams, de oprichter van onze club. Opmerkelijk is vooral de manier waarop de diagrammen in die tijd werden gedrukt.

4 reactie op “SKOG-archief”
  1. Geweldig! En wat de diagrammen betreft, verbaas je over niets: tot een eind in de jaren 80 (!) gebruikten we zogenaamde ‘krabbladen’ om schaakstukjes op papier te wrijven met een muntstuk. De Schakels van die periode staan er vol van!

  2. Voor wie deze problemen ook echt wil oplossen: een meer printvrindelijke lijst is in de maak en zal eerstdaags op de website komen.

  3. ‘Ene’ Albert Servais doet de man onrecht. Hij was één van de beste Belgische problemisten van zijn generatie. Hij was zelfs zo goed dat er een artikeltje over hem is in de ‘Dictionnaire des Échecs’ van Le Lionnais en Maget.

  4. Tobias maakte ondertussen een printvriendelijke versie voor wie deze problemen wil oplossen. Veel puzzelplezier!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *