SKOG I en VI ontvingen de vrienden van Deurne. SKOG I trad aan zonder Nils en Pascal, maar haalde toch stevig uit: 4,5-1,5. Daarmee staat de eerste ploeg vierde op amper een punt van de leiders. Ook de andere Deurnese ploeg moest het onderspit delven. Ook SKOG II deed het prima met de eerste overwinning van het seizoen, tegen Brasschaat. SKOG III moest dan weer zijn eerste nederlaag incasseren tegen KGSRL._LEESMEER_ SKOG IV verloor nipt en SKOG V leed een zware nederlaag tegen het sterke Geel. SKOG VII speelde ook tegen Geel en hield het op een gelijkspel.
Verslagen van de ploegkapiteins zijn altijd welkom!
Detail

20 reactie op “SKOG – bezoekers: 61-59”
 1. Schitterend dat een verzwakte eerste ploeg toch nog zo scoort! Knap gedaan, ploeggenoten!

 2. Euh Carlo, dat verslag .. zo hard voor je troepen. Overwinningen kan je niet bestellen. We hebben dus 6.5/12 met een gemiddeld hogere ELO dan de tegenstanders, volgens mij niet ver onder de verwachte score. Mijn vorm is zeer grillig dit seizoen en ik vrees dat ik, vermoedelijk net als Patrick, wat killersinstinct mis. Dvoretski heeft ooit op een schaaktraining in Humbeek gezegd dat zulke spelers baat hebben bij een cursus een of andere vechtsport maar ik hou niet van zweterige kleedkamers en kan niet tegen bloed.

 3. Gert, Skoggers kennen dat soort verslagen van me wel, het is allemaal wat plastisch uitgedrukt, met zin voor overdrijving en een dichterlijke vrijheid, maar ik denk niet dat er onwaarheden in staan en dat het nooit zo overkomt dat ik de man speel. Want dat is dus nooit de bedoeling. Het is wel de bedoeling om in een competitie als de Interclub af te stappen van de typisch Vlaamse ingesteldheid dat alles goed is zolang alles maar gezellig is, en we meer de Hollandse competitiegeest moeten durven aankweken. Ik vind dat je in een individuele competitie (bijv.CK) doet wat je wilt, en dat niemand commentaar hoeft te geven, maar eenmaal je bereid bent om in een ploeg te spelen het er toch iets anders aan toe gaat. Let op : als ik slecht speel heb ik ook voor mezelf maar weinig appreciatie, en ook dat schrijf ik dan in een verslag, en ben ook dan niet vies van enige schamperheid. Maar OK maat, ik zal me een beetje inhouden in het vervolg !

 4. Carlo is misschien hard voor zijn troepen maar jan daarentegen is misschien iets te lief. Ricky was op sterven na dood. zijn kop lag onder guillotine terwijl de strop rond de nek hing en de paarden klaar stonden om hem Middeleeuws te vierendelen.
  ipv de doodsteek te geven koos de dame uit Deurne toch voor een technisch perfect uitgevoerde harakiri.

  Allé dit is maar 1 voorbeeldje

 5. Carlo, ge moet u niet inhouden. Hou er wel rekening mee dat onze pek en veren ook klaarstaan 🙂
  Neen, wat je schreef is een correcte beschrijving van wat er is gebeurd. Met toch een kleine nuance over mijn tijdverbruik. Ik had nog 15 min. over voor mijn 40ste zet. Ik dacht enkele minuten na en toch was het een blunder. Paard van de tegenstander stond klaar om te rommelen in het rechteronderkwadrant. Dus zette ik mijn koning wat veiliger uit profylaxie plus hoop op actievere rol in het centrum. Compleet uit het oog verloren dat ditzelfde paard door een terugtrekkingszet dood en vernieling zaaide in het bovenlinkerkwadrant ! Pas vanaf toen ben ik snel beginnen spelen. Die zettenreeksen heb ik met FRITZ bekeken en gelukkig niks gemankeerd hoewel mijn pionnentrio vervaarlijk oogde. In opening en middenspel heb ik wel wat laten liggen, heb ik ontdekt.
  Wel spijtig voor mezelf dat ik geen revanche kon nemen op Koen De Sutter. Enkele jaren geleden speelden we in het Vlaams Kampioenschap tegen elkaar, stond ik een halve partij één, twee of drie stukken voor, telkenmale gelardeerd met matten in één, twee of drie maar helaas .. De opgave bij meerdere diagrammen van die partij had kunnen zijn ‘Zoek de verlieszet(ten)’. Straks even kijken tegen wie we volgende keer moeten. En hopen dat ik tegen dan verlost wordt van die zinsbegoocheling.

 6. Tja, ik ben vooral lief voor wat ik zie, denk ik: Ricky’s aanval in volle gang zag er goed uit. Wat daarop volgde heb ik niet meer gezien. Het is een beetje zoals in het voetbal: toen Anderlecht twintig minuten voor affluiten in een Europese match met 0-3 voorstond tegen Werder Bremen, een jaar of vijftien geleden denk ik, zou ik als commentator ook heel lyrisch geweest zijn. Anderlecht verloor nog met 5-3, terwijl Ricky alsnog won. Hij deed dus beter dan Anderlecht! Wat is schaken toch leuk 🙂

 7. En als Lineker zijn opmerking over het duitse voetbal ook opgaat voor onze Duitse schaker dan sta ik hier en nu onmiddellijk mijn plaats af 🙂
  “voetbal is een spelletje voor 22 man en een arbiter waarbij de duitsers op het einde altijd winnen” of iets in die aard. nog een leuk kleinigheidje nu we het toch over voetbal hebben
  http://www.eloratings.net/world.html
  belgium 1615

 8. Guillotine, vierendelen, strop … Ik heb Ricky goed en wel een pint zien drinken. Geen blauwe randen om z’n hals ofzo gezien. Ik vroeg nog ‘Und Ricky, was hatte spaziert in deinem Partie ?’. ‘Nichts bisonderes’ blijkbaar. Ik probeerde nog een Duitse zin te construeren met Schwalbe en Schwindle erin maar dat lukte niet.

 9. Carlo,
  Ge moogt natuurlijk schrijven wat ge zelf van de prestaties van uw ploeg vindt. Die prestaties konden inderdaad beter, al moet ikzelf niet veel zeggen (remise tegen 1193 en zwaar geprutst, zie verslag). Toch wil ik iets zeggen ten voordele van uw troepen: de ploeg heeft 6,5 op 12 waarvan Carlo zelf 2,5 op 3 haalde. Dan is de prestatie van de rest van de ploeg 4/9 in plaats van 4/12, zoals in het verslag staat. Als ELO-favoriet (hoe schrijft ge zoiets?) is dat nog wel minder dan verwacht maar het ziet er toch minder rampzalig uit.

 10. Dat is juist Tobias, dat was natuurlijk een lapsus, maar dat verandert niets aan de zaak, want die 4/9 haal je wel tegen spelers van ploegen die gemiddeld 183 elopunten minder hadden dan Skog 4. Hoeveel zou je daar dan normaal moeten kunnen tegen halen ? Zeg bijv. 5,5 op 9, wel dan sta je nu met 28 punten mee tweede in de rangschikking ipv op de 6e plaats en dat is toch wel een belangrijk verschil, vandaar. Maar ’t is zoals JT zegt “elo-verschillen zijn dikwijls een illusie”.

 11. Met 183 punten meer is de verwachte score (per partij) 1/(1+exp(ln(10)*(-183/400)))=0,74. Dat is afgerond 6,5/9. Dat elo niet alles zegt heb ik deze ronde zelf nog ondervonden.

 12. In onze reeks lijkt St. Niklaas de beste ELO-papieren te hebben. Twee +1900 o.a. Die mannen legden blijkbaar ook al een hobbelig parcours af want geen volle buit tegen veel lagere ELO’s. Tegen St. Niklaas heb ik enige ervaring. Enkele jaren geleden moest Opwijk tegen hen een duel uitvechten met als inzet een degradatieticket. Ik moest die namiddag enkele keren naar de plee maar we kweten ons met verve van onze taak 🙂
  Volgende ronde hebben we weer een thuismatch. Tegen een Humbeekse jeugdploeg. Vanaf morgen ga ik in afzondering. Stop ik met roken en Bollekes drinken. En ga ik driemaal per week zwemmen in Den Bessem. De avonden zal ik wijden aan uitgebreide schaakstudie.

 13. SKOG 1 staat dankzij de stevig overwinning zondag op slechts 1 puntje van de leiders. De vorige jaren was het telkens vanaf het begin van het seizoen tot de laatste speeldag vechten voor het behoud. Nu ziet het er alvast veel rooskleuriger uit. Gene stres dus!

 14. Gert, je sinterklaasvoornemens voor deze week zijn het probleem niet. Het probleem ontstaat pas als je tegen Humbeek wint. Want ga je dan het hele seizoen zo moeten verder leven ??

 15. Resumé SKOG 4 (excl. Carlo):
  Gert De Block (1694) – Van Den Berghe Wannes (1450) : 1/2 – 1/2
  Jef De Meyer (1677) – Barbara Coddens (1430) : 1 – 0
  Patrick Van Hecke (1621) – Miko Bielat (1332) : 0 – 1
  —–
  Poelman Christian (1609) – Gert De Block (1694) : 1/2 – 1/2
  Van De Vijver Odile (1425) – Jef De Meyer (1677) : 0 – 1
  De Corte Etienne (1378) – Patrick Van Hecke (1621) : 1/2 – 1/2
  —–
  Guy Van Habberney (1800) – Saelens Gerard (1661) : 0 – 1
  Gert de Block (1694) – Koen De Sutter (1624) : 0 – 1
  Patrick Van Hecke (1621) – De Vrieze Mike (1487) : 1/2 – 1/2

  Besluit : Patrick en ik UIT vorm, Jef IN vorm 🙂

 16. Tegen Humbeek doen we natuurlijk onze uiterste best. In de interclubs tellen relaties of familie niet. Dan moet ge tot de tanden gewapend aantreden en pas stoppen als uw tegenstander bloedend zijn hand uitsteekt en met schorre stem laat weten dat hij zich overgeeft.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *