Op de Algemene Ledenvergadering van dinsdag werden heel wat belangrijke zaken beslist. Gaande van een lokaalverhuis tot start van het nieuwe clubkampioenschap. Een overzicht vind je hieronder: _LEESMEER_

 1. Tijdelijke wijziging lokaal – start clubkampioenschap!

De Stad Mortsel heeft beslist dat er in het Mark Liebrechtcentrum (MLC), waar ons lokaal zich bevindt, slechts één activiteit tegelijk mag plaatsvinden. Omdat er in de benedenzaal op dinsdag geregeld films worden vertoond, mag er boven dan niet geschaakt worden. In overleg met het stadbestuur verhuizen we daarom, alvast tot en met 31 december, naar HOEVE DIESEGHEM, Wouter Volcaertstraat 44, 2640 Mortsel. We mogen daar gebruik maken van de zalen Hooizolder en Graanzolder. Dit zijn moderne, ruime en goed verluchte zalen, waar we zelfs veel gemakkelijker live schaken kunnen organiseren dan in het MLC.  Deze regeling gaat in vanaf volgende dinsdag 8 september. Voor de jeugd geldt een aparte regeling (zie verder).

Door deze maatregel kunnen wij tot 30 personen coronaveilig toelaten in de lokalen. Er is dan ook beslist om een aangepast clubkampioenschap te organiseren met start op dinsdag 29 september. Daarvoor moet je inschrijven via de website of een mailtje naar Pascal, ook als je dit al eerder deed. Tegelijk zal het laddertoernooi blijven doorlopen. Om het maximale aantal aanwezigen in de zaal niet te overschrijden en ze goed te kunnen registreren, vragen we aan deelnemers van het laddertoernooi altijd vooraf in te schrijven via www.skoudegod.be. Voor het clubkampioenschap geldt de speelkalender als aanwezigheidslijst. 

Opgelet: dit zijn de enige schaakactiviteiten die toegestaan zijn, komen blitzen of gewoon als toeschouwer komen kijken is helaas niet toegestaan.

 

 1. Coronamaatregelen

Hierover krijg je nog meer uitgebreide info. Kort gezegd:

 • mondmasker dragen, de handen ontsmetten met alcogel en afstand houden (1,5 meter) blijven verplicht;
 • de club zorgt voor de nodige ontsmettingsgel voor handen, stukken en borden;
 • wat wel mag: rondwandelen om andere partijen te bekijken (afstand houden!) en na je partij analyseren (in de andere zaal);
 • sommige leden vragen om op dubbele borden te spelen, zodat ze niet recht tegenover hun tegenstander moeten zitten. Op vraag van één of beide spelers kan dat inderdaad, maar het is niet verplicht.
 • de club zorgt ook voor gratis drinkwaterflesjes, die je na gebruik mee naar huis neemt, maar andere dranken moet je zelf meebrengen, er is geen catering in Hoeve Dieseghem;
 • de deuren van de zalen zullen wekelijks worden geopend door iemand van het bestuur, en dit uiterlijk om 19:45 uur;
 • het schaakmateriaal van jeugd en volwassenen wordt gescheiden bewaard.

 

 1. Interclub en Zilveren Toren

De KBSB heeft vorige zaterdag beslist dat er geen Interclubcompetitie wordt gespeeld zolang de speelomstandigheden niet coronaveilig zijn. Er moet dus eerst een vaccin zijn of een doeltreffend geneesmiddel. In de praktijk betekent dit dat er in 2020 zeker geen IC meer zal worden gespeeld, mogelijk ten vroegste pas over een jaar. Voor de afwerking van de Zilveren Torencompetitie van dit jaar (slotronde) was 6 oktober e.k. ingeroosterd, maar meer dan waarschijnlijk wordt dit uitgesteld. De Liga vergadert daar volgende week over.

 

 1. Jeugdschaak
 • Het jeugdschaak start nu zondag op, hierover wordt apart gecommuniceerd. Jeugdleider Heidi geeft de fakkel door aan Philip Van den Heuvel, die haar meteen ook vervangt in het bestuur. Bedankt, Heidi!
 • Het Stapjestoernooi was al eerder uitgesteld, namelijk naar 4 oktober. De coronamaatregelen zijn echter te streng om een grote groep kinderen en hun ouders in ’t Parkske toe te staan. Daarom wordt het toernooi opnieuw uitgesteld, ditmaal naar 25 april.

 

 1. Andere beslissingen/mededelingen
 • Elke eerste donderdag van de maand organiseren we een online blitz of rapidtoernooi in twee reeksen: +1700 ELO en -1700 ELO. Het zijn open toernooien op lichess. Check www.skoudegod.be voor meer info!
 • Op de AV werden alle verslagen (ledenadministratie, financiën, materiaalbeheer, toernooien en jeugdwerking) goedgekeurd. Wat financiën betreft: de KBSB en de Liga zullen waarschijnlijk een eenmalige reductie geven op de bijdragen die wij per lid aan hen moeten betalen. Later meer info. Op dit moment blijft het lidgeld in elk geval hetzelfde als vorige jaren (60 euro, 45 euro voor senioren). Ter info: van de 60 euro gaat 45 euro naar contributies (Liga, VSF, KBSB) en naar vaste werkingskosten (huur zaal, materiaal, deelname externe toernooien…).
 • Het tweejarig bestuursmandaat van Pascal (toernooileider), Tobias (materiaalbeheerder) en Rudi (penningmeester) liep dit jaar af. Pascal en Rudi hebben hun mandaat verlengd. Tobias zal mogelijk dit jaar nog afhaken wegens verhuis naar Wallonië, Heidi zal hem dan vervangen.
 • Onze club telde in seizoen 2019-2020 87 leden, waarvan 55 volwassenen en 32 jeugdleden.  80 leden hebben een eerste aansluiting bij SKOG, 7 zijn aangesloten als tweede lid.
 • De boekhouding van onze club werd nagekeken door Ghislain (waarvoor dank!) en goed bevonden. Volgend jaar zal Kenneth de boeken nakijken. Momenteel is de club financieel gezond, er is genoeg reserve om mogelijk nadelige gevolgen van de coronacrisis (bv. ledenverlies) op te vangen.
Een reactie op “SKOG planning rest van het seizoen”

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *