Skog-weekend

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

aug 30, 2007 652 views

Voor de mensen die de laatste tijd op Mars vertoefden, wijzen we er even op dat de inschrijvingen voor het jeugdtoernooi (op 15 september) en het rapidtoernooi (op 16 september) open zijn.
Jeugdspelers van SKOG spelen zaterdag trouwens gratis.
Inschrijven kan hier.
Tot dan!

48 reactie op “Skog-weekend”
 1. wow er zijn weinig inschrijvingen.waarschijnlijk gebeurt dat op de dag zelf.Maar ja hoe minder spelers hoe meer kans dat je een prijs wint 😉

 2. Ik ken niet meedoen aan het jeugdtoernooi maar waarschijnlijk doe ik wel mee aan de rapid bij Hendrik is dit juist omgekeerd!

 3. twijfel eraan om mee te doen aan het jeugdtoernooi.ik doe wel mee met het rapid

 4. [verwijderd door webmaster] mag niet meedoen aan het jeugdliga kampioenschap van mama moest kiezen tussen het Rapid of het jeugdliga heb gekozen voor het rapid omdat daar meer mensen van de club meedoen en daar is meer lol aan 🙂

 5. Dit lijkt nogal enthousiast gevloekt voor een jeugdspelertje, in het publiek.
  Maar misschien bedoelt het brave borstje wel “Damiaan” ? Of “Dam, in het noorden van ’t Stad” ? Of “Dames en heren”, en was hij onderweg na drie letters dat noorden kwijt ? Wij bedekken in elk geval deze vermoedelijke uitschuiver met de DAMasten mantel der liefde.

 6. [verwijderd door webmaster] gisteren in Burcht net naast een ratingprijs gegrepen door de laatste partij te verliezen, nochtans na stukwinst in de opening. Ingaan op het remiseaanbod voor de partij had minstens een gedeelde tweede prijs betekend ; winst was ongedeeld eerste. De menigte rond het bord meende nadien dat ik nog tweemaal een stuk kon winnen maar helaas, door het luxeprobleem wat op de lauweren gaan rusten en mijn tegenstander, Gunther Van Landeghem geloof ik, tevens de organisator van het tornooi, deed een alles-of-niets-koningopmars die dood en verderf zaaide. Proficiat aan de Burchtnaren (Burchtenaren, Burchtsianen, Burchtezen) voor hun eerste Riddertornooi.
  Winnaar werd Stefan Docx, Kenneth haalde de tweede plaats in de -1700 reeks. Bart Van Tichelen kweet zich voorbeeldig van zijn taak als scheidsrechter. Opmerkelijke gast : Leonid Gorschkov, papa van Irina Gorschkova, mevrouw Dgebuadze. Nu de batterijtjes opladen voor het SKOG-Rapid waarop we hopelijk enkele lansiers uit het beruchte Burcht mogen ontvangen.

 7. Dit lijkt nogal enthousiast gevloekt voor een volwassen speler, in het publiek. Ik ben bang dat hij klaarblijkelijk niets anders bedoelt dan dat wat er staat ! Nu, onze mantels zijn op, onze jeugd is er mee bedekt en het is pas terug solden in Januari ! Jullie denken zeker dat het geld op onze rug groeit !? Vloek wat minder en scoor wat beter !

 8. Op de SKOG-Rapid zal ik proberen de daad bij het woord te voegen, beste CD 🙂
  Krachtwoorden dienen dan vervangen door krachtzetten.
  ‘Damast’, weeral wat bijgeleerd voor het quizzen zie.

  Er waren dertig deelnemers in Burcht (CC ’t Waaigat). Zaal werkelijk perfect (zo stil dat je er enkele verdwaalde mieren kon horen kibbelen – met dank aan de strakke leiding van BVT), gewone drankjes aan 1.10 eur en zwaarder spul, soep en broodjes aan 1.70, voorwaar zeer democratisch.
  Ik probeer wat Opwijkenaren warm te maken voor ons tornooi ; een tweetal schaakaddicts gaan naar de Tonoli-memorial, de rest is weinig tornooi-minded. In ieder geval, de PR-machine draait.

 9. CD heeft gelijk, een beetje op je woordgebruik letten kan geen kwaad. Ik heb ongepaste taal dan ook verwijderd uit de postings.

 10. Gewoon een grapje om een spellingfout bloot te leggen hè. Er ontbrak een ‘n’ in het bewuste vloekwoord.
  Maar akkoord, ik ben ook tegen de veramerikanisering van onze cultuur 🙂 Het is allemaal begonnen met de heupwiegende Elvis Presley 🙁

 11. Gert, als ge een dam wilt opwerpen tegen de Amerikaanse “cultuur”
  dan moet ge vooral niet klagen dat er een ‘n’ ontbreekt.
  Een beetje consequent blijven he.

  PS1: CD heeft altijd gelijk
  PS2: de VW overdrijft (maar laat duidelijke sporen na, goed zo)

 12. gert,

  wat ze mij altijd zeggen bij zo’n luxeprobleem en ook al is er tijdnood, steeds rustig blijven. ’t was inderdaad tegen gunther van Landeghem. Bij jullie remise hadden we met 3 gedeeld 1e gestaan en niet 2e. Dankzij een overwinning van jullie haal ik er nog een beetje profijt uit en uiteraard de eerste ook.

 13. Bedankt voor de raad. De tijdnood is er vooral gekomen toen ik al stilaan in de problemen was gekomen. Door nonchalant spel, overgeconcentreerd zijn, angst om de beste zet te missen. Toen al zitten rekenen op scenario van één of twee (!) stukken weg te geven voor zijn resterende pionnen maar ook dat lukte niet meer wegens blokkadezetten, had ik gezien. Van Landeghem staat technisch verloren na de opening maar nam nadien goed z’n kansen waar. Het moet voor hem een fantastisch gevoel geweest zijn vast te stellen dat ik met m’n koning (de enige bewaker van m’n flankpionnen–m’n stukken stonden afgesneden achter vijandelijke centrumpionnen) de andere kant opging 🙂
  Het is een grote kwaliteit voor een schaakspeler om kalm te blijven, ook met een stuk achter, en te blijven zoeken naar verborgen ressources. Een internationaal meester heeft me ooit eens gezegd dat ik hiervoor best een vechtsport of minstens iets als yoga moet volgen. En dan minder tijd hebben om te schaken zeker ? 🙂

 14. Oei, ik vind er geen eenduidigheid over 🙁 Je leest zowel spelfout als spellingfout. Ik heb hier alle woordenboeken op staan behalve natuurlijk Ned – Ned 🙁 Och, ça me sera saucisse.

 15. Natuurlijk bestaat het woord spellingfout wel: het werd vandaag al
  driemaal gebruikt op dit forum alleen al. Woordenboeken proberen
  weer te geven welke woorden in een taal leven, ze lopen per definitie
  achter en zijn, zoals alles, subjectief. Wel is het zo dat een
  meerderheid van Nederlandstaligen het woord spelfout (dienen te)
  verkiezen.

  Ten slotte, indien alle verkeerde en/of verkeerd geschreven woorden
  “niet zouden bestaan” dan zou spel(ling)fout een zinloos begrip
  zijn, ja? Waarover hebt ge het dan eigenlijk nog?

 16. Ik beweer niet dat ik expert Nederlands ben, maar soms storen flagrante spelfouten mij & dat moest er even uit (nu terug aan’t werk 😛 )

 17. De redenering van LP is op zich juist. Gert heeft het woord drie maal gebruikt, dus het bestaat. Maar het is wel fout! Laat ik hier dan ook, om LP een plezier te doen, maar gelijk een nieuw woord creëren: tellingfout. Dat moet toch kunnen! Of maak ik nu een telfout?

 18. Ha Peter, op zich is dat ook een goede toepassing van een o.i.
  correcte redenering. Het woord tellingfout is m.i. echter niet
  erg waardevol, het biedt weinig of geen nuance tegenover telfout,
  omdat telling de actie of het resultaat van tellen betekent en
  niets anders.

  Spelling daarentegen is mogelijk de actie van spellen, maar is ook
  en vooral “het systeem dat of de regels die gevolgd worden bij het
  spellen” (Van Dale).

  Wie spellingfout zegt/schrijft kan dus iets algemener, systema-
  tischer bedoelen dan wie spelfout zegt/schrijft (eerder occasionele
  fout). Alle woorden die op -ase eindigen (fase, base) systematisch
  met aze schrijven zou ik dus een spellingfout durven noemen,
  en elke toevallige verschrijving is uiteraard een spelfout. Maar
  als ge het allemaal spelfouten wilt noemen heb ik geen bezwaar.

  Hiermee is genoeg aandacht gegeven aan Gert’s vier overtollige
  lettertjes…

 19. Een joekel van een fout van iemand die hieronder het pedant taalbetwetertje tracht uit te hangen, stoort me meer dan oeverloos alleen: “Wel is het zo dat een meerderheid van Nederlandstaligen het woord spelfout (dienen te) verkiezen.” wijst op een flagrante inbreuk op de congruentieregel. Een meerderheid ‘verkiezen’ noch ‘dienen te verkiezen’ maar is nog steeds maar één enkele meerderheid, ook al heeft die dan nog vele leden. Nietwaar, LP op 2007-09-04?
  En wat mijn klomp helemaal doet breken, is dat Peter noch BVT enig schrijfsel hieraan wijden.
  Wat de kern van de zaak betreft, staat het Rapidtornooi in mijn agenda, aanwezigheid en pret gegarandeerd.

 20. De ontologie van iets koppelen aan het feit of het al dan niet gebruikt wordt in de omgangstaal is een vaak gevoerde discussie. Bestaat een stoel voor de bosjesman ? Zonee, ‘is’ de stoel dan wel ? En zoja, wat is een stoel dan (niet) ? En blijft de LP hangen bij het idee stoel ? Ik denk dan, het is moeilijk om iets te zeggen zonder niets gezegd te hebben.

 21. dit soort conversaties zijn uitsluitend voor de toog bestemD/DD/DT/T/TD/TT. De uitgangen staan in alfabetische volgorde en vecht zelf maar uit wat nu juist is.

  de kern vd zaak is dat Laurens hulp nodig heeft. Hoe kan hij zijn mama overtuigen zodat hij toch aan beide tornooien kan/mag deelnemen.

 22. Aangezien het jeugd liga kampioenschap al begonnen is, komt alle hulp toch te laat…

 23. Quinten, ontologie in uw discours is schier overbodig, aangezien een niet-ontologie volstrekt onmogelijk is. Ontologie echter koppelen aan het epistemologische vraagstuk is een brug te ver. Bovendien ‘gebruiken’ wij sensu stricto taal niet maar gebruikt taal ons: taal is meer dan een middel/vehikel om het denken uit te drukken en is eerder een perspectief op de wereld. En tenslotte is het volstrekt onmogelijk niets te zeggen door niets te zeggen: zwijgen spreekt boekdelen!

 24. Pijp, ik zou niet weten hoe je erbij komt dat ontologie koppelen aan epistemologie een brug te ver is, de twee gaan duidlijk hand in hand. Hoe kan je immers praten over ‘kennis’ zonder de zijnswaarde van de dingen in vraag te stellen.

  Maar ik vrees dat deze ‘schaak’posting voor de VW wel een brug te ver wordt…

 25. “Gert’s vier overtollige lettertjes” moet uiteraard “Gerts vier overtollige lettertjes” zijn. Is dit nu de laatste spel(lings)fout?

 26. Een ganzebord met afgebeelde eenden i.p.v. ganzen. Een dobbelsteen in een Yatzee-doos met zeven ogen. Een bug in een PlayStation. Zijn dat ook spelfouten ? 🙂

 27. De nood om te babbelen is heel begrijpelijk, en een paar off-topic commentaren hier of daar kan zeker geen kwaad, maar ik betwijfel wel of iedereen even geïnteresseerd is een hele episode over spellingsfouten te lezen als het topic uiteindelijk het aankomend jeugd/rapidtornooi is.

  Ik weet het, het is leuk, maar zolang er geen gracieuzere oplossing is om ‘spam’ van topic-related berichten te scheiden, stel ik voor dat we ons toch wat meer intomen.

  En als het er toch uitmoet, er is nog altijd de babbelbox op het forum.

 28. Het spijt me zeer voor dit ongemak,maar bedoelde dit niet sclecht of voor iemand te beledigen.Het is zo’n vloekdwoord dat je gebruikt als je een fout maakt maar had er niet bij nagedacht voor dit hier te plaatsen.

 29. Je hoeft je niet te verontschuldigen Laurens. Je gedraagt je nu al veel volwassener dan sommige meerderjarige leden.

 30. @ VW : ik heb de nieuwe diagrammen op de site geplaatst en geactiveerd, maar ze verschijnen niet op de site… Heeft Pascal dit beveiligd met zijn zomerboodschap ?

 31. Erik, de partijen zijn wel actief, maar ik zie in de code dat Pascal de weergave ervan tijdelijk heeft uitgeschakeld. Ik kan daar helaas niet aan, maar je diagrammen zijn wel bereikbaar op https://www.skoudegod.be/probleemhoek.php.

  Zal vanavond zien of ik die link vanop de startpagina kan bereikbaar maken.

 32. Jeroen, ik weet het ook niet, er viel niets uit op te maken, dus heb ik de inschrijving gewoon verwijderd. Misschien was het per ongeluk, in elk geval, inschrijvingen moeten correct gebeuren.

 33. Er doen toch al een paar goede spelers mee op het rapidtoenooi:
  Daniel,Maenhout T, Schuermans R,Minyeyevstev S ne Open Vlaams kampioen Tieme Verlinde en Tenslotte ikzelf

 34. Er komen altijd spelers opdagen die niet vooraf inschrijven, maar blijkbaar is het toevallig een drukke dag: Memorial Tonoli, 80 jaar Mechelse SK… Hoe dan ook niet getreurd: als we het prijzengeld van zondag zelf allemaal winnen, kunnen we er nog een fijn feestje van bouwen achteraf 🙂

 35. Heeft geen zin zolang sommige bestuursleden vooraf en openlijk
  verklaren de uitslag te zullen negeren…

 36. Tja, hoe zou je zelf zijn als de meerderheid niet-helpers meestemmen?
  Dit is nl. vervalsing van de uitslag van een poll voor een serieuze vraag.

 37. Wie zal het zeggen? Uit de site-statistieken blijkt dat er de helft van de stemmen zijn uitgebracht vanuit Peking. Er zijn er dus nog 1,4 miljard komst.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *