Over de partij tussen Jan T en Bart P kunnen we kort zijn: Jan won op zet 4 een stuk en even later ook de partij.

Ook Bart VT won tegen Roger een stuk, maar het duurde dan wel nog enkele uren voor de stukken in de doos konden.

En dan was het lang wachten, tot in de beide resterenden partijen de ultieme tijdnoodsfase aanbrak.
_LEESMEER_

Quinten had een sterk pionnencentrum, maar Jeroen verdedigde zijn stelling perfect. Quinten moest winnen, en bewoog daar toe hemel en aarde maar Jeroen bleef rustig keepen. Net als alles leek op te klaren en er een eindspel T+L+p vs T+P+p op het bord verscheen, blunderde Jeroen in volle tijdnood een stuk weg. Quinten had nog net genoeg seconden over om hem mat te krijgen. Hard maar dat is Beker.
Een gelijkaardig scenario speelde zich af tussen Stijn en Lino. Stijn moest winnen en vermits de partij dreigde te verzanden begon hij zijn koningspionnen naar voor te schuiven. Dat leek te renderen in een actieve stelling maar Lino’s paard dekte mooi alle matvelden. Lino verdedigde zijn stelling prima, maar Stijn vond na veel manouvreerwerk toch een aanknopingspunt. Hij kon de zwarte toren pennen, en op het juiste moment alles afruilen. Wat overbleef was L+3p vs P+3p, maar Stijn had het goed gezien, want het eindspel was gewonnen dankzij een actievere koning. Ook hier had Stijn maar een reserve van enkele kostbare seconden.

Volgende week zien de halve finale’s er dus als volgt uit:
Jan T – Bart VT
Stijn – Quinten

Hopenlijk worden het weer even boeiende partijen!

De finale wordt op dinsdag 29 mei gespeeld. Robert Schuermans komt dan live commentaar geven op de finale en troosting. Een niet te missen schaakavond!

Een reactie op “Spannende bekeravond”
  1. Spijtig voor jeroen
    de vorige match speelde hij zo goed
    en nu blunderen in tijdnood das pech
    alle winnaars proficiat

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *