Surrealistisch

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

nov 20, 2007 190 views

Al wie maandagavond aanwezig was – en dat waren wel wat Skoggers – op de simultaan van Kasparov zal het kunnen beamen: het was een speciale avond, waarvan niet alles ter publicatie vatbaar is. De show van Kasparov was schaaktechnisch geen hoogtepunt (26-0 in anderhalf uur), de omkadering was het des te meer. Na afloop kwam commentator Nigel Short de toekijkende schakers groeten, handtekening uitdelen en mee op de foto staan. _LEESMEER_ Even later kwam Kasparov himself (onder lichte dwang) ook even naar de handtekeningenjagers. Onze voorzitter nodigde Short uit voor een interview, die daar graag en ruim op in ging. Dit interview zal later nog te lezen zijn in Klasse.

Maar het hoogtepunt van de avond moest eigenlijk nog komen: een party. “Een party?”, dachten wij, “voor schakers? Dat zal wat zijn”. Onze verbazing was groot toen we de feesttent binnenwandelden waar de VIPs en wat schakers (oa. Luc Winants tot in de vroege uurtjes) het beste van zichzelf gaven op de dansvloer, terwijl Raf Van Brussel dit op het podium deed met zijn groepje. Het moet gezegd: De sfeer was er. Misschien kwam dit ook wel door de gratis drank…

Hoogtepunt was ongetwijfeld Nigel Short, die al de hele avond had staan mee dansen, op het podium steeg en solo (gitaar en zang) Like a Hurricane van Neil Young ten beste gaf. Kippevelmoment! Voor de rest wijken we niet te veel af over Nigel Short want misschien leest mevrouw Short de SKOG-site ook af en toe…

Koppen (Eén, 21u20) volgde het evenement ook.
Foto’s volgen nog.

4 reactie op “Surrealistisch”
  1. Wel, wel. Ik heb met Short gesproken. Hij kwam niet zo goed uit zijn woorden, vond ik. Maar blijkbaar lukt dat beter als hij op een podium staat (en na de nodige pinten?).

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *