Tata 11 Gibra 4

Avatar foto

DoorHerman Callens

jan 26, 2018 402 views

Een flitsverslag, wegens omstandigheden. Laten we beginnen bij onze helden. Frank verloor vandaag en zakt een plaatsje. Hij wordt 8ste, TPR 1772. Kenneth sloeg nogmaals toe en klimt naar een gedeelde 1ste plaats, TPR 1739. Well done! _LEESMEER_

In Tata Steel, Masters, speelden de leiders remise. Mamedyarov en Carlsen deden dat tegen elkaar, Giri tegen Caruana. De spanning neemt duidelijk niet af. Wie van de drie? Of komt er een vierde hond het begeerde bot wegsnoepen? In dat licht zijn de andere uitslagen niet onbelangrijk. Karjakin verpestte het zo wat voor Kramnik: hij komt samen met hem op een punt, eindwinst zeer onzeker. Door winst tegen Hou tilt Anand zichzelf weer tot op een halfje van het leiderstrio. Het kan nog. Ook So scoort vol, tegen Jones. Hij komt bij Karjakin en Kramnik. In de overige partijen werd het remise.

De clash tussen Vidit en Korobov eindigde onbeslist. Uiteraard blijven ze samen op één, maar dank zij winst tegen Harika komt Jorden van Foreest op één punt. Broertje Lucas moest de duimen leggen tegen Xiong. Verder alles remise.

in Gibraltar is Nakamura vooralsnog aan het feest: de enige met 4/4. In het tiental dat op een halfje volgt is Vachier-Lagrave de grootste (en bekendste) naam. Stefan Docx heeft 2/4, Andy Baert 1/4. Opmerkelijk: Andy won in de eerste ronde van de Chinese Lei. Nadien verloor hij alles, terwijl de jonkvrouw in kwestie verder alles won. Ondertussen doet de jonge Praggu het redelijk: 2,5/4. Zijn één jaar oudere en even elosterke landgenoot Sarin heeft een halfje minder.

Volgend verslag is wellicht voor zondag. Zaterdag gaan we met een viertal zelf kijken! U krijgt het nog te horen.

 

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *