Tata Steel R4-5

Avatar foto

DoorHerman Callens

jan 20, 2022 173 views

Ruim 7 uur en 103 zetten duurde het vandaag, vooraleer Daniel zich noodgedwongen gewonnen gaf tegen Jumabayev, top-ELO van de Challengers, na een alleszins eervolle strijd. Veel vroeger al gingen Murzin (t.v.v. Erigaisi), Vogel (Ganguly) en Maurizzi (Shuvalova) voor de bijl, terwijl de overblijvenden het punt deelden. Gisteren wonnen enkel Erigaisi en Zhu. In de stand leidt Erigaisi (4,5/5) nu met een vol punt voor het drietal Nguyen, Jumabayev en Ganguly (3,5/5). Daniel en Maurizzi sluiten de rij met respectievelijk 1/5 en 0,5/5. _LEESMEER_

De Masters zijn wat meer aan het remiseren geslagen. Donderdag verraste Mamedyarov Duda en behaalde Praggnanandhaa een lang uitgesponnen zege tegen Grandelius, die het korter had kunnen houden, maar kennelijk niet goed kon scheiden van de handdoek. Vandaag – het getuigt alvast van enige stabiliteit – vielen weer twee zeges (slechts), naast vijf remises. Rapport was andere koek (dan Grandelius) voor Praggnanandhaa, die zich verweerde tot er geen verweer meer was. Mamedyarov won z’n tweede op rij, ten nadele van Van Foreest, na een sterke partij, en dat moest wel, want die Nederlander is niet de eerste de beste (vorig jaar dus wel).  

De anderen speelden remise, niet zelden nadat het er eerst uitzag dat ze dat niet (allemaal) zouden doen. Alles opgeteld voeren Mamedyarov, Vidit en Rapport (3,5/5) nu de meute aan. Esipenko en Carlsen (3/5) volgen, Duda, Caruana en Van Foreest (2,5/5) bevolken het midden, de rest zit daar net onder (2/5), op rode lantaarn Grandelius (1/5) na.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *