Tata Steel R7

Avatar foto

DoorHerman Callens

jan 22, 2022 173 views

En we zijn (net over) halfweg. Wat er vandaag gebeurde? Laten we beginnen met de Challengers. Na twee marathonpartijen in de vorige ronden mocht Daniel het vandaag ultrakort houden: de Chinese Zhu ging in no time (22 zetten) tegen het canvas. Daar hielp ze zelf ook wel aan mee, maar Daniel strafte kundig en secuur af. Eindelijk die eerste en verdiende zege, en meteen een paar trapjes hoger in de stand. Proficiat! _LEESMEER_

De topper JumabayevErigaisi eindigde onbeslist. Geen slechte zaak voor leider Erigaisi (6/7), al schuift Nguyen (winst tegen Maurizzi) wel een halfje dichter (5/7). Jumabayev en Bjerre (winst tegen Vogel) volgen een half punt verder (4,5/7). In het peloton won Van Foreest van L’Ami en Warmerdam van Shuvalova. Daniel deelt nu de 10de plaats met de Russische (2,5/7).

Vijf zeges bij de Challengers, de Masters deden er vier bij. Nu ja, er was helaas één forfaitwinst bij: iemand van de entourage van Dubov testte positief, en de Rus, die zelf negatief bleek, weigerde om met een mondmasker te spelen. Zo komt Giri wel weer terug onder de mensen: gisteren een toren met een grote strik rond van Caruana, vandaag een gratis punt van Dubov. Maar hij heeft nog een eind(je) te gaan …

Caruana maakte zijn blunder van gisteren goed ten koste van Duda en komt opnieuw op 50%. Van Foreest knoopte weer aan bij de overwinning en sloeg daarbij Vidit uit koers. En Carlsen was, niet onverwacht, de betere van Praggnanandhaa en doet de beste zaak.

Door de nederlaag van Vidit en het gelijkspel van Mamedyarov staat Carlsen nu alleen aan de leiding (5/7). Even solo staat Mamedyarov op 2 (4,5/7). Esipenko, Giri, Vidit en Rapport delen de 3de plaats (4/7). Onderaan heeft Grandelius nu 2/8, een halfje minder nog dan Dubov en Praggnanandhaa. Afwachten trouwens of Dubov morgen wél speelt, of krijgt Duda dan een punt cadeau?

Een reactie op “Tata Steel R7”
  1. en ja , weer jaaaaaaaaaaaaaa ! met vrouwelijk tegenstandsters heeft hij blijkbaar geen genade . Maar wat een blunder zeg….

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *