De laatste groep (van 11) Belgen vinden we in de tienkampen, die vrijdag (18/01) begonnen (een 12de stond op de wachtlijst, maar vind ik niet meer terug). Daar doen ook onze twee clubgenoten mee, Kenneth en Frank, van wie u de eerste resultaten al kent (beiden 1,5/2). _LEESMEER_

Beginnen doen we echter met de TOP-groep: wie daar wint, mag volgend jaar bij de Challengers meedoen. Eén Belg daar, IM Stefan Beukema (Schoten, 2414) – de eerste/oudste van 4 Beukema’s hier – en hij heeft o.m. het gezelschap van Jovana Rapport (geboren Vojinovi?), de Servische wederhelft van (de Hongaar) Richard (Rapport), die in de Masters zit, en van WGM Zeinab Mamedjarova, oudste zus van Shakhriyar (Mamedyarov), ’s werelds nummer 4 (Ding heeft z’n 3de plaats afgesnoept) en ook in de Masters. Enkele andere namen hebben ook iets vaag bekends, maar ik ga u niet lastigvallen met mijn onzekerheden. Wat de eerste ronden betreft, Stefan verloor van ene Kevlishvili en speelde remise tegen Jovana Rapport.

Dan een wat vreemde groep, 1Z, met een tweede Beukema (er zijn er vier dit jaar), FM Jasper Beukema (Schoten, 2258). Deze groep bestaat uit 18 deelnemers, dus dat is een 18-kamp in de vorm van een tienkamp, waarbij niet iedereen tegen iedereen speelt. Vermoed ik toch.  Mogelijk omdat men in dit ELO-segment geen twee volledige groepen kon vormen. Hoe dan ook, Jasper begon met twee nederlagen, tegen één hogere en één lagere ELO.

De eerstvolgende groep is 3C, met WCM Daria Vanduyfhuys (Gent, 1915), die dit jaar 16 wordt. We volgden Daria al eerder, wegens jong en beloftevol, dat we bijna zouden zeggen: ‘onze’ Daria, en in Belgische zin klopt dat natuurlijk, maar het betekent niet dat we andere (jonge en beloftevolle) talenten zouden miskennen. Daria lijkt alvast goed gestart, met winst en remise tegen hogere ELO’s.

Op niveau 4 vinden we, naast Frank in 4H, nog twee landgenoten. In 4A is dat Igor Vanduyfhuys (Gent, 1493), Daria’s jongste broer (als ik me niet vergis), die dit jaar een trapje hoger is geklommen dankzij het vorig jaar behaalde promotierecht. Dat laat zich wellicht gevoelen: Igor startte met een 0/2, maar de anderen hebben van 262 tot 419 ELO méér. Ja, ELO zegt niet alles, maar hier toch wel genoeg om te stellen dat Igor hier absoluut geen hapklare brokken voorgeschoteld krijgt. Niet te veel kijken dus naar het resultaat, het geleverde spel (en hopelijk, de persoonlijke voldoening daarbij) is belangrijker (maar van hieruit niet te beoordelen). In 4D treffen we Christiaan Beukema (Schoten, 1861), de 3de uit het familiecontingent. Hij staat aan de leiding na twee ronden, met winst tegen een lagere ELO en remise tegen de hoogste.

Na z’n groepswinst vorig jaar promoveerde Kenneth nu van 6 naar 5 (5K). Verder vinden we hier Vincent Schepens (Assenede, 1769) in 5A en Nicolas Lucifora (Arlon, 1775) in 5B. Ook Vincent, die in zijn groep Nanne Van Foreest heeft, 11-jarig broertje van o.m. Jorden en Lucas, boekte al één zege en één remise, terwijl Nicolas meteen twee keer won.

Last but not least, niveau 7 met Michele D’elia (Lessines, 1507) en Dirk De Meyere (Brugge, 1589). Dirk speelt in 7C en begon met twee remises. Michele komt uit in 7D en boekte alvast twee zeges.

Intussen is de 3de ronde bezig of links en rechts zelfs al afgewerkt, zodat we hier ten dele kunnen achterlopen. Dat zetten we nadien weer recht!

 

Een reactie op “Tienkampers van (Tata)staal”
  1. Update: De derde ronde was een off-day voor Frank en ik. We verloren beiden onze partij. Frank had lange tijd een vrij goede stelling, maar door de complexiteit in mijn eigen partij heb ik voor de rest weinig van zijn partij kunnen zien. Wat er gebeurd is, weet ik niet. Ik ga met Frank afspreken om op de rustdag samen te zitten en wat partijen te analyseren. Mijn eigen partij dan. Vlak na de opening (pirc) drukt mijn tegenstander mijn stelling zachtjes aan ineen. hoewel hij verdere voortzettingen om sneller uit te maken niet benut, komt er stilaan een tegenaanval op gang. Echter weet hij deze te onderdrukken en zijn druk terug te verhogen waardoor ik een kwaliteit verlies. Iets later is de druk iets te hoog, waardoor ik kon opgeven.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *