Tijdelijke ledenstop

Avatar foto

DoorJan T'Sas

okt 18, 2023 704 views

We hadden nooit gedacht dit op een dag te moeten aankondigen, maar het is niet anders: de maximumcapaciteit van onze speelzalen is bereikt. We vangen daardoor ook signalen op dat het de jongste tijd minder comfortabel spelen is doordat we met zoveel zijn. Om die redenen heeft het bestuur beslist voor de rest van dit seizoen, dus tot en met juni 2024, een ledenstop in te voeren. We kunnen dus jammer genoeg – en tijdelijk – geen nieuwe leden meer verwelkomen. De enige uitzondering hierop zijn ‘aansluitingen tweede kring’ (voor wie een andere club als hoofdkring heeft), daar heeft elke clubschaker recht op. We onderzoeken intussen alternatieve oplossingen, maar die zijn niet evident. Voor het hernieuwen van het lidmaatschap voor het seizoen 2024-2025 krijgt wie nu al lid is voorrang. Vallen daar ‘gaten’, dan is er weer ruimte voor nieuwe leden. Bedankt voor het begrip.

4 reactie op “Tijdelijke ledenstop”
  1. Ik denk ook dat het momenteel de juiste beslissing is. Ik lees dat jullie naar oplossingen zoeken voor de toekomst. Hierbij vrijblijvend wat bedenkingen. Zijn er nog zalen in het gebouw? Misschien die zondagmorgen of een andere dag ook iets voor volwassenen om zo uit te nodigen voor te spreiden? Het lidgeld verhogen (voor nieuwe leden) is ook een mogelijkheid maar dat zullen niet velen graag lezen 😉 Zijn we eigenlijk bij de grootste clubs van de provincie Antwerpen?

  2. Het is sowieso een luxeprobleem. In januari hebben we een eerstvolgende bestuursvergadering waarbij we zeker onze verdere aanpak inzake gaan bespreken. Alle creatieve suggesties zijn zeker welkom!
    Meer zalen zijn er niet. Onze jeugd op zondagmorgen kent het fenomeen van ledenstop al langer, en die gaan vanaf januari bij wijze van experiment ook in ’t Parkse spelen op zondagochtend. Ik dacht dat we momenteel de tweede grootste waren na Mechelen.

  3. het is alleszins een bestuur met een oplossingsgerichte houding/denkwijze. Ze gaan in ieder geval een manier bedenken die minstens waarborgt dat de jeugd kan doorstromen naar het volwassenenschaken.

  4. Misschien het klubkampioenschap niet allemaal samen spelen elke reeks speelt bv de helft dan heb je ook minder volk in de zaal …

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *