Grote verrassing in de hoogste reeks van het clubkampioenschap. Andrej won al vroeg in de partij een pion van titelkandidaat Nikolaas en verzilverde dit later in een overwinning. Voor klassementsleider Ricky was dit natuurlijk goed nieuws, zeker omdat hij een stuk won van Roger. Op de één of andere manier (?) eindigde deze partij toch nog in remise, waardoor Ricky wel iets uitloopt, maar het toch nog spannend blijft._LEESMEER_

Nog meer nagelbijten wordt het traditioneel in de tweede afdeling. Daar versloeg Frank Wim en nestelt zich daardoor terug aan kop. Frank, Tobias, Carlo en Richard mogen het uitvechten!

In derde reeks staat er geen maat op Quinten, die Paul versloeg (ten huize Hanssen). Guy kan nog gelijk komen, maar moet dan zijn resterende 3 partijen winnen en rekenen op 3 opeenvolgende nederlagen van Quinten.

In vierde afdeling won Patrick zeer snel van Kenneth, en blijft dus in de running om Dries bij te benen.

In vijfde afdeling is de voorronde volledig afgewerkt en duidelijk gedomineerd door Frank. De 5 spelers die voor de titel spelen zijn dus Frank, Rudi, Bart, Ghislain en Geert. De andere 5 spelers spelen onder elkaar een eindronde. De punten van de voorronde worden behouden.

3 reactie op “Titelkandidaten laten punten liggen”
  1. Toen ik gisterenavond rond 22u vertrok, had Ricky een stuk gewonnen. Hoe heeft Roger dat nog op remise kunnen houden?

  2. Pascal dat klopt maar het was een stuk voor twee pionnen ! en vooral een zeer lastige vrijpion op de koningsvleugel van Roger die als afleider werd gebruikt aan de andere kant van het bord was het twee tegen twee en roger een paard dus ik vermoed dat hij de pionnen op de damevleugel heeft kunnen ruilen en dan is natuurlijk koning twee paarden tegen koning en een paard remise

  3. Inderdaad, ik had het stuk gewonnen tegen 2 pionnen. En dat blijft zo tot het eind van de partij. Alles afgeruild tot een eindspel wat zeer moeilijk te winnen was (of niet te winnen). Een typische fout in zo een stelling. Te vroeg geloven de partij is al gewonnen. Ik had gemist met het stuk meer iets te winnen in plaats van naar het eindspel over te gaan. Maar goed verdedigt, Roger.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *