Tobias wint van Mollekens

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

nov 27, 2007 278 views
15 reactie op “Tobias wint van Mollekens”
 1. Als demonstratie dat alle “regels” van de schaakstrategie relatief zijn: een paard aan de (op h5) kan zeer nuttig zijn.

 2. Carlo kon volgens mij winnen met 38.Dg6+ Kxe5 39.Pg4+ Kf4 40.Tf1+ Kg3 41.Ph2+ Kh4 42.Dg4#

 3. In de IC en in het CK worden de uitslagen gepubliceerd, maar niet de partijen. In het LK wel. Dat is natuurlijk leuk (Tobias) of minder leuk (M. Ganses bord 11 en alle anderen die verliezen). Het is iets waar je nogal eens niet genoeg op let als je besluit om specifiek aan dat tornooi mee te spelen. Geef toe, het is niet altijd evident om in een vitrine te spelen, het statuut van een BV (nee nee geen bestuursvergadering, wel een min of meer bekende Vlaming) te verkrijgen om dan af te gaan als een gieter. Ik vind dat het maar moet kunnen. Je speelt ergens, individueel of voor een club en er mag publiek bij zijn. Vanaf dat ogenblik ben je ook een beetje publiek bezit en mag men pek en veren (Gert !?) over je uitsmeren als het je even niet goed gaat -:)
  Maar opletten dus de volgende jaren : mensen die daar gevoelig voor zijn, kunnen maar beter dat rare LK mijden ! En dan spreken we nog niet over ‘schaakspionage’ van al je potentiële tegenstanders voor de komende maanden …

 4. Hoe meer online hoe beter. Kun je bvb al nagaan of verslagen wel kloppen 🙂

  Carlo
  Dat voorbereiden helpt zelden. We kunnen ons voorbereiden maar schudden hooguit met moeite een paar halfbegrijpelijke/logische zetten toreneindspel uit onze mouw 🙂

 5. ’t Zal wel, Tobias, met een remise tegen 1100, je begrijpt precies wat ik bedoel.

  Lino, voorbereiding dient vooral om het niet tot ‘halfbegrijpelijke toreneindspelen’ te laten komen. Ik geef toe dat het beneden de 2100 meestal niet zo heel zinnig is. Maar daarboven ? Dan wordt het steeds belangrijker hoor !

 6. Over dat publiek aspect : je speelt thuis, en elke keer dat die witspeler een zet uitvoert veren die 150 à 200 supporters op en moedigen hun speler aan : ‘come on Carlo, zet hem op c4’, ‘ja, ja Gert, h7 wordt zwak’ ‘Nee nee Jef, niet de koning van h2 naar h1’
  Prachtig.
  Ik moet daar eens dringend met Bessel Kok over vergaderen. En vooral niet vergeten dat ik binnen een uur een knal van een match begin te spelen tegen Guy vH. voor het CK. Met wit !!
  Publiek toegelaten.

 7. Wie graag zijn partij op de site ziet, bvb. van de IC, kan me altijd de partij bezorgen in pgn-formaat. De partijen zijn enkel raadpleegbaar voor Skoggers. Je kan je partij natuurlijk ook altijd aan Jan T bezorgen die ze in de Schakel plaatst.

 8. Wat mij betreft mag iedereen al mijn partijen zien. En die ‘remise tegen 1100’ was zeker niet de slechtste die ik al gespeeld heb.

 9. Tobias, heb zelf ook al bedacht of het niet interessant zou zijn om ic partijen te publiceren, waarom niet doorsturen naar pascal?

  ps knap gedaan 😉

 10. Nog altijd geen nieuwe paringen en stand…
  Hoewel er toch geen partijen werden uitgesteld.

 11. tsss Tobiaske toch 🙂
  BVT heeft ook nog andere dingen te doen dan bestandjes doormailen.
  Ten laatste vrijdagavond zal ik het doorgestuurd hebben.

  En voor diegenen die het liever rapper willen laten gaan: volg de cursus wedstrijdleider & zijt volgend jaar zelf arbiter (dan kan ik ook nog eens een partijtje spelen …) 😛

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *