Het Paasweekend is voorbij en dus ook enkele toernooien. Allereerst het Gentse C&D-toernooi, waar inderdaad geen Mortselse speler winnaar werd. Toch een mooi resultaat van Gert die derde eindigde in het C-toernooi. De resultaten van de 9 andere Skoggers kan je nalezen op de site van KGSRL.

Ondertussen was er ook in Leopoldsberg een – sterk bezet – Paastoernooi waar Nils zeer knap tweede werd na Docx. Lees ook het verslag op Schaakfabriek.

14 reactie op “Toernooiuitslagen”
 1. Eindverslag van Carlo:
  Gert scoorde gisteren een ijzersterke 3 op 3, en behaalde daarmee een prachtige gedeelde tweede plaats ! Met 10 deelnemers (en JV dan nog verhinderd) drukken we toch elk jaar onze stempel op dit sympatieke tornooi, waar de Gentse voor een goed geoliede begeleiding zorgt en waar we geen klachten over hoeven te formuleren. Wout miste zijn eerste partij gisterenvoormiddag, problemen met de trein geloof ik, en vergat dan een beetje domweg om zich daarna toch nog aan te melden, zodanig dat hij … niet opgesteld werd voor de 6e ronde. En zo komt het dat je hem kunt zien staan met 4 punten, maar dat was dan wel op slechts 5 ronden! Ook Luc ging nog volop voor de prijzen, en zette net als Gert de laatste ronde in met een verbluffende 5 op 6, maar in die 7e ronde verloor hij. Kenneth haalde met 4 op 7 in de D categorie een klein ratingprijsje, en ook hij had de laatste ronde uitzicht op meer, want hij verscheen aan de start met een goede 4 op 6. Ik verloor kansloos gisterenochtend van een erg beloftevolle jeugdspeler van de Gentse, Desmyter heet hij, en hij is een leerling van Luc Michiels, die jongen is dus wel in goede handen. Nadien won ik toch nog 2 keer, voor een bescheiden 4,5 op 7.
  Hierbij de uitslagen van de skoggers met eerst de behaalde punten, dan de beginranking in het tornooi, en uiteindelijk de behaalde plaats. Er waren 97 deelnemers.

  PuntenRatingPlaats
  Gert6273
  Luc5288
  Carlo4,5825
  Wout43330
  Kenneth43731
  Lino4433
  Andrej41435
  Karel3,55954
  Oleg35665
  Bart2,55073

  Zaterdagmiddag verloor ik de eerste keer, en dat geval had een vreemd bijsmaakje. Gert, Luc en ik waren chinees gaan eten, maar het eten liet op zich wachten. Om twee uur begon de partij, en om een uur hadden we besteld. Het werd half twee, kwart voor twee, twee uur. Toen het uiteindelijk geserveerd werd, lieten we het dessert maar vallen, en spoedden ons naar de tornooizaal. Ik kwam aan om vijf voor
  half drie, en wie mij goed kent weet dat dit falikant afloopt. Gelukkig hadden Gert en Luc (blijkbaar de betere blitzers) er minder last van want zij wonnen nog wel hun partij, en gingen beiden uiteindelijk nog door naar een erg knappe 5 op 6. Hoe het daarna afliep kan je hierboven lezen.

 2. Thomas Desmyter ken ik: Vorig jaar won hij nog in een simultaan van een 2600+.
  De laatste ronde van het BJK2007 moest ik tegen hem:ik stond volgens fritz +5.5 en liet dan domweg mijn dame instaan.

 3. Over andere tornooien gesproken…

  Karel C. neemt deel aan het Ajuinentornooi te Aalst. Vanaf 23 april in 9 ronden. Zwitsers systeem. Wie heeft daar ook ‘goesting’ voor deelname? Voor vervoeroverleg; 03/455.80.25.

  Details: zie ‘Vlaanderen schaakt nr 70’

 4. Ik ga naar het CREB-tornooi in Brussel. Vervolg : zie bericht Karel. Telefoonnummer te verkrijgen op aanvraag tijdens de Beker Adams.

 5. Creb lijkt me een tornooi voor goedverdienende actieven. 30 euro vind ik wat duur, voor ‘anders-actieven’. Je speelt wel zaterdag en zondag voor dat geld, maar dan speel ik liever twee dagen in het C & D tornooi voor 12,50 euro. Of ergens voor slechts 1 dag. 🙂

 6. Ik zie zelfs op de uitnodiging dat het toernooi van de CREB gesponsord wordt door de FEFB. Doet de VSF dat ook in Vlaanderen?

 7. Ja, goedkoop is anders. Maar er wordt gebarbecued in die Peugeot-garage waar je dan aan zeer democratisch geld kan dineren. Zelfs lekkere zelfbereide pasta’s. De ratingprijzen worden er gedeeld zodat je risk/reward beter is en je dus makkelijker iets kan terugverdienen.

 8. Aalst is 20 euro voor 9 ronden, je zit dan wel met 9 verplaatsingen. Als je dat met 2 of 3 clubgenoten oplost betaal je heel weinig voor 9 elo matchen. Dat lijkt mij persoonlijk interessanter dan het luxe-gedoe in Brussel. (Gert, niets belet je om Creb EN Aalst mee te spelen! Tenzij misschien een vriendin, die stilaan zou kunnen gaan reclameren !)

 9. Ik laat op de eerste ronde van de Beker Adams weten welk tornooi ik meedoe. Kan ik dus al vragen of ik mag meerijden?

 10. ZKH KC zal ons – inshallah – op de eerste speeldag van de Beker laten weten in welk tornooi hij graag voorgereden zal willen worden. Hebben we voldoende kandidaten om hem te willen vervoeren ? Gratis natuurlijk !
  Een penningmeester.

 11. Ik heb van mijn huisgenote de toestemming gekregen om deel te nemen aan het Ajuinentornooi (de huisraad is onbeschadigd gebleven).

 12. Denk eraan, beste lui, dat er maar vier meekunnen naar het Ajuinentornooi in één auto. Voor de vogels die menen dat het vervoer niets kost, zet ik mijn dakren op.

 13. Ik wil ook wel rijden naar eender welk tornooi.
  Heb 4 plaatsen vrij & ik verkoop ze volgens opbod.
  Minimum instapkosten 10 euro + 50 cent per kilometer….
  Wie wil???

 14. Een collega wist te vertellen : 7 cent per km. En 8 cent per km als die wagen ook nog GPS heeft 🙂

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *