Had het bestuur een fanfare opgetrommeld om de tweede ronde van het clubkampioenschap op gang te trekken of was het gewoon tijd voor de plaatstelijk fanfaregroep om eens buiten te komen? We zullen het nooit weten, maar nooit eerder begon een clubkampioenschapavond zo feestelijk en lawaaierig.

Een bomvolle zaal liet het niet aan het hart komen en maakte er weer een mooie avond van. Alle borden of reeksen volgen, is niet meer haalbaar; daarom enkele hoofdpunten:

 • Reeks 1: slechts 1 partij hier, waarin Pascal al snel groot voordeel verkreeg tegen Tony die met een uiterst lastig gepend paard zat en dat niet opgelost kreeg.
 • Reeks 2: Erik won een boeiend middenspel tegen Paul en komt daarmee alleen aan kop met 1,5/2. Ook de andere witspelers Ronny en Patrik wonnen hun partij.
 • Reeks 3: Hier ook 1 speler die de reekst aanvoert: Patrick die van Kenneth won. Ook Guy won.
 • Reeks 4: Met afstand de langste partij van de avond werd gewonnen door Alejandro tegen Rudi. Ook Heidi won en komt samen met Alejandro op kop met 2/2.
 • Reeks 5A: Heel wat nieuwe spelers in de 5de reeksen natuurlijk. Twee van hen Lars en Robbe wonnen meteen hun eerste partij, net als Marc.
 • Reeks 5B: Hier waren het nieuwkomers Jelle en Sven die ook hun eerste partij wonnen, net als Freddy.

Een mooie avond alweer!

10 reactie op “Tweede ronde feestelijk van start”
 1. Spelers van reeksen 2 en 5A, check even de speelkalender want er is een extra speler bijgekomen in jullie reeks: Lucas De Clerck in reeks 2 en Valentyn Varvarenko in 5A. Daarmee is de kaap van 60(!) deelnemers bereikt.

 2. Op 22 oktober spelen we thuis interclub met alle ploegen. Die dag zal het Mortselse Mannenkoor om kwart voor twee aan ons clublokaal de fraaie hymne zingen van ons onvergankelijke strijdlied

  “Aan de oever van de Schelde
  zat, verscholen in het riet
  ene kikker met zijn moeder
  maar zijn vader was er niet.
  Ziet ge daar, zo sprak de moeder,
  ziet ge daar die ooievaar.
  T is de moordnaar van je vader,
  hij vrat hem op met huid en haar.
  godverdom, zo zei die kleine,
  heeft die smeerlap dat gedaan.
  Als ik groot en sterk zal wezen
  zal ‘k hem op zijn bakkes slaan”

  Het zou kunnen dat van de 7 bezoekende ploegen, er bij aanvang minstens vier algemeen forfait zullen geven.

 3. Carlo, ik stel voor dat we dit de volgende weken in het Theatercafé repeteren en tien minuten voor de start van het matchen luidkeels declameren. Nu nog een begeleidende trombonist vinden.

 4. @ Carlo, Ik weet niet of dit nog bij de officiële versie hoort maar zoals ik het geleerd heb komt er nog een strofe achter:
  Vele jaren zijn gewezen en dieje kleine is ni meer,
  maar diejen ooievaar zijn bakkes, doet nog altijd even zeer!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *