Tegen Geel 4 dat in ronde 1 de jeugdploeg Geel 3 vakkundig had ingeblikt met 12-4.
Op alle borden had Geel 4 een hogere rating.Na een uurtje spelen overziet Hendrik (8 jaar) een mat in 2.Zijn tegenstrever had dit wel gezien, speelt een zet waardoor die mat niet meer kon. Hendrik offert prompt zijn loper en gaf mat in 3.Leuk toch , jeugdspelers….
Even later blundert bord 3 van Geel zijn paard van het bord in een gelijke stelling en Benjamin neemt dit geschenk graag aan.Als dan bij een matdreiging de Geelse speler het verkeerde vluchtveld maakt voor zijn koning,(veld stond aangevallen door een paard)geeft Benjamin simpel mat.Laurens, strak van de zenuwen, want tegen een sterkere tegenspeler, stelt met nog een kwartier op zijn klok, remise voor in een onduidelijke stelling.Deze wordt aangenomen en als ploeg hebben we dan al gewonnen. Ikzelf moest heel de partij verdedigen tegen een 200 elo sterkere speler.Vond zeer lang nog dat laatste zetje dat de partij nog levend liet, dacht dan zelf een tegenaanval te kunnen lanceren. Lukte even tot ik geen goede zet meer had en toen bleken mijn verdedigende stukken niet meer op zijn plaats te staan en kon ik opgeven.Eindstand 7-9.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *