22 Maart 2009: Boey Temse 4 – SKOG 4 4 – 12
Bord 1 Wit: D’ Eer D. (NC) – Zwart: Pattyn L. (1687) 1 – 3
De 15-jarige Daan d’Eer heeft nog geen ELO’s maar speelt al een aardig stukje schaak; naar eigen zeggen is hij op zijn zesde begonnen maar heeft hij “enkele jaren gestopt”. Hij had de pech te kiezen voor een Torre aanval, wat ik met wit graag speel en dus wel ken. Ik kom beter te staan, maar na een kleine onzorgvuldigheid moet ik plots hergroeperen omdat hij met P+L teveel invloed krijgt op mijn helft van de c- en d-velden, daar waar de strijd moet losbranden voor de open c-lijn. P+L geraken afgeruild en ik controleer nu de c-lijn. Om geen dubbele torens tegen te krijgen moet wit er één afruilen, maar daarbij gaat zijn a-pion verloren, zodat de zwarte b- en a-pionnen onhoudbaar zijn. 1 – 3. Luc.
Bord 2 Zwart: Heerwegh R. (NC) – Wit: De Block G. (1658) 1 – 3
Tegen Temse ging alles vlot: Kaartenboek van De Roeck (Jef), GPS (Gert), postduifgevoel (Patrick), mentale assistentie (Luc) en … een droge 4 – 12. Aangezien een 3de plaats dit jaar het hoogst haalbare was, worden er aan de toog reeds plannen gesmeed over hoe we het volgend seizoen gaan bolwerken. Gert.
Bord 3 Wit: Blommaert L. (NC) – Zwart:De Meyer J. (1630) 1 – 3
Er kwam een Pirc variant op het bord en daar bleek mijn jeugdige tegenstandster niet zo goed in thuis te zijn. Al vlug verloor ze de kwaliteit en geraakte stilaan het noorden kwijt. Ze zette alles op een koningsaanval maar deze was niet doorslaggevend. Intussen had ik op de dame vleugel enkele pionnen kunnen pikken. Ik zocht nu de dame ruil en op zet 28 was het voor wit, verplichte dame ruil of mat gaan achter de paaltjes en het werd het laatste. Jef.
Bord 4 Zwart: Van Gheem A.(NC) – Wit:Van Hecke P. (1608) 1 – 3
Ronde 11, de eindmeet is bereikt. Vandaag trekken we naar Temse, vastbesloten om alles te winnen. En ja, het lukt ons zonder probleem. Na e4 antwoorde zwart met e5 en wie mij kent, weet dat dan een koningsgambiet volgt. Na 15 zetten kat en muis spelen, stond ik gewonnen en de rest van de ploeg ook. Na afloop dronken we in ons lokaal nog enkele rondjes en kwamen we tot de conclusie om volgend jaar kampioen te spelen met dezelfde ploeg. Patrick.
Opmerking ploegkapitein: Patrick jij bent de enigste in onze ploeg die kan zeggen dat het uw schuld niet is dat we geen kampioen speelden. Een dikke proficiat met uw 11/11. Fantastisch! Wij steken volgend jaar zeker een tandje bij. SKOG 4.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *