Op verplaatsing naar de Limburgse Kempen, naar zo’n typisch provinciestadje, zij hebben in totaal 2 ploegen in de IC, hun hele club speelt vandaag tegen die pretentieuze grootstadjonkers uit Mortsel, en wij moesten (mochten ?) dus met onze Skog 3 opboksen tegen hun beste spelers. Wim’s GPS bracht ons doorheen onooglijke dorpjes, ik herinner mij een dorpje “Schoot”, prachtige villawijkjes, rustige weiden en balkende ezels, een dennebos, Limburg op zijn best, een heuveltje om er een schilderij van te maken, en … net om 14.00h : de Markt, in Tessenderlo. Vermoedelijk was dit de kortste weg.

Skog 6 was al aangekomen, en zat gereed voor de strijd. Op bord 4 trad Michiel aan, Michiel De Niel, en hij speelde vandaag zijn allereerste match voor rekening van de Skog !! De sympatieke, zelfbewuste hoog opgeschoten jongeman had ik leren kennen tijdens een lichte lunch net voor het vertrek, misschien begint er vandaag ergens opnieuw een Skogcarrière van een leven lang, wie weet. Hij diende een zieke Hendrik te vervangen, het ga je goed Hendrikje !

Looi 1 kwam op haar sterkst op. Hun topspeler, iemand met 1965 elo had nog maar 3 van de 6 ronden meegedraaid, maar vandaag zat hij wel aan het bord, en Wim mocht de klappen opvangen. Hij speelde in een Caro Kann goed mee, ontwikkelde een duidelijk plan, dat hij evenwel eerst door g7-g6 diende te laten voorafgaan. Toen hij dat even vergat was het plotseling te laat.

Om kwart na vier ontstaat er plotseling consternatie in het zaaltje, gegniffel en gegrinnik, want in ploeg 6 stelde een speler van Looi 2 remise voor, want “ik moet binnen 2 minuten naar huis, mijn madame wacht op mij, wij moeten namelijk nog naar Gasthuisberg in Leuven en wij moeten daar voor 6 uur zijn en patati en patata”. Onze Dries was daar slechts in geringe mate van onder de indruk en verklaarde nog even te willen doorspelen in een weliswaar gelijke maar nog zeer dynamische stelling, waarop de thuisspeler opstond en naar huis vertrok. Winst voor Dries. Ruben had verloren, en naast Dries vlocht Michiel zijn eerste overwinning ineen, knap gespeeld. Aan bord 1 had Benjamin een stuk minder maar een geweldige pionnenfalanx en een prachtige aanval, die uiteindelijk gewoon doorsloeg.

Maar terug bij ons, op Skog 3. Ik speelde met zwart op bord 3 een aangenomen koningsgambiet, wat mij altijd vrolijk maakt, daar wordt gehuppeld en gedanst op het bord dat de vonken er af vliegen. 1.e4 e5 2.f4 exf 3.Lc4 Dh4+ Kf1 4.d6 Pf3 5.Lg4 De stukken Dh4, Lg4, Pf3 en Df1 bleven daar zo nog staan tot aan zet 10. Hij speelde het allemaal net niet goed genoeg, ik kreeg een geweldige stelling en won in de aanval. Aan het bord voor mij speelde supersub Guy Wuyts mee, die Quinten in de ploeg verving, die kon vandaag niet komen. Guy heeft precies één elopuntje minder dan Wim Cools en speelde dus op 2. Na mijn winst komt hij me vragen of hij op winst moet spelen. Met de wetenschap dat Wout op 4 in de knoei zit zeg ik jaja, je moet op winst spelen, Guy keert terug naar zijn bord en … offert prompt een paard !! Zwart heeft pionnen f5, g6 en h7 en Guy’s paard van g5 slaat pion h7. Het bleek een begenadigde idee te zijn, waarop Guy in een wervelende koningsaanval de sterke Looi speler grandioos versloeg. En Wout tenslotte, die had in een typische afruilcombinatie een tussenschaak over het hoofd gezien, de oorzaak van menig stukverlies. Einduitslag 2-2 (8-8), we mopperen niet, we draaien een zorgeloos seizoen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *