Brasschaat 6 stond eerder achteraan in het klassement en dus ging iedereen ervan uit dat SKOG 7 vlot zou gaan winnen. Het bleek echter dat een tegenstander nooit onderschat moet worden, vooral niet als het om een jeugdploeg gaat. Hendrik kreeg op bord drie een stukoffer tegen waardoor zijn konigsstelling werd opgeblazen. Hij verdedigde echter goed en kon de aanval afslaan om vervolgens een tegenoffensief te beginnen. Deze tegenaanval eindigde uiteindelijk in mat, al werd de kortste matvoering nog gemist. Op bord één kreeg Tobias met zwart een Giuoco Pianissimo opening tegen waaring Wit geen serieuze winstpoging ondernam maar ook alle risico’s meed. Een remise was dus een logisch resultaat. Op bord twee had Wout wel risico genomen door eerst één en later nog een tweede pion te offeren om lijnen te openen voor zijn stukken. De zwartspeler verdedigde echter goed en het bleek dat de risico’s voor Wit wat te groot waren. Zwart kwam overweldigend te staan en ondanks koppig verdedigen van Wit ging het eindspel verloren. Op bord 4 zette Johan zijn zegetocht verder door te profiteren van een kleine fout van zijn tegenstander waardoor hij een vrije pluspion op de h-lijn kreeg. Deze pion bleek in heteindspel onstopbaar waardoor hij nu tien overwinningen op rij heeft behaald.

Ondertussen ging Schoten 2 in Borgerhout winnen met 10-5. SKOG 7 heeft nu acht bordpunten voorsprong in het klassement. Om mathematisch zeker te zijn van de eerste plaats in reeks 5M volstaat het dus dat de volledige ploeg opdaagt voor de laatste ronde. De promotie is wel al 100% zeker (zelfs als Schoten 2 in extremis nog langszij zou komen zijn we automatisch beste tweede)!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *