Onze ploeg kwam fel vertimmerd aan de aftrap, na het algemeen forfait van Enric en een verontschuldigde afwezigheid van Lino. Het snelst had ik mijn partij tegen Maarten Sysmans beëindigd, remise om half vier. En omdat het slechts 14 zetten betrof volgt ze hierna : 1.e4 e5 2.Pf3 Pc6 3.Lc4 Lc5 4.c3 Pf6 5.d4 exd 6.cxd Lb4+ 7.Pc3 Pxe 8.0-0 LxP (Niet PxP +/-) 9.bxc ?! (De hoofdvariant gaat verder met d5 ! Lf6 10.Te1 Pe7 11.TxP d6) d5 10.Lb5 0-0 11.La3 Pxc3 12.Dd3 PxL 13.LxT Pxd4 14.PxP DxL 15.Pb5 remise op voorstel van wit. Ik had enkele goede redenen om remise aan te nemen : ik was een bord hoger gaan zitten dan gebruikelijk, had opnieuw zwart, en ik wist dat deze jongen tot nu toe 4 uit 4 in de IC had gescoord ! Op bord 4 hadden we een jeugdspeler geplaatst, non classé Thorald Nuyts, volgens Tobias een echte belofte. Het was zijn debuut, zijn vuurdoop in de competities, zijn allereerste partij in zijn nog jonge leven. Het ging er daar nogal wild aan toe op dat bord, maar dan verslikte onze jeugdspeler zich blijkbaar toch nogal serieus want hij bleef met een stuk achter, en kreeg dat nooit meer rechtgezet. Frank D.: het uitslagensysteem accepteerde Thorald’s stamnummer 12486 niet, er komt geen naam achter dat nummer !?
Op bord 1 speelde Rudi Luyten met wit tegen Xavier Stockman. Xavier nam een centrumpion en behield die met alle macht, zelfs ten koste van zijn ontwikkeling op de damevleugel. Daar speelde Rudi handig op in, via een koningsaanval. Na het knappe f2-f4-f5 blies hij de zwarte verdediging aan flarden en beëindigde zijn concerto op een grandiose manier met een pirouette à la toreador. Een hele knappe overwinning.
Op 3 speelde Heidi voor het eerst in 4e afdeling en daar was ze best een heel klein beetje bang en zenuwachtig voor. Ik had haar gerustgesteld zeggende dat ze op dat bord 4 tegen iemand van 1300 elo zou spelen, maar ja, nu schoof ze in extremis door naar bord 3, tegen oude krijger Paul Jacobs 1666 elo, en dat was misschien net van het goede iets te veel. Hoe dan ook, ze speelde haar geliefde b4 systeem, bouwde aan een stevig centrum, maar in het middenspel met alle lichte figuren met elkaar in het centrum van het bord in de clinch, manoeuvreerde ze toch iets te onnauwkeurig wat haar een pion kostte. En in hogere zin de partij, want die pion ging promoveren. Ze heeft haar uiterste best gedaan en ik hoop dat ze een leuke namiddag heeft gehad.
Tweede nederlaag voor Skog 3 dus dit seizoen na de rammeling van de eerste ronde tegen leider Westerlo. Maar geen nood, we spelen een relax seizoen, kunnen niet stijgen noch dalen, geen probleem, gewoon je achter het bord amuseren !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *