SKOG 2 degradeert !!
Dat is de enige mathematische zekerheid die we vandaag hebben, na een nieuwe 3-1 nederlaag.
Voor de 3e keer dit seizoen vertrokken we om kwart na twaalf, richting Oostkantons.
De manier waarop die nederlaag vandaag tot stand kwam is redelijk bizar. Om kwart na drie wint JV, op bord 2, en sta ik een vol stuk voor, op 4, waarbij zwart geen enkele compensatie heeft. Wout en Rudi lijken remisekansen te hebben, en ik fantaseer al over krantenartikels in de stijl van “skog 2 gered”, of “mirakel te Eynatten”. Onze witte openingsbehandeling zorgde voor een brede glimlach, en toen stokte het plotseling bij mij. Zwart kreeg uit pure noodzaak een koningsaanval, in plaats van op te geven, en die hij nota bene nog afmaakte ook. Net voor ik moest opgeven was Rudi op bord 3 op zet 39 door zijn vlag gegaan, met een pion minder en T+ongelijke loper ! Mijn opgave betekende degradatie, want we moesten winnen om nog een kans te hebben. Tenslotte verloor ook nog Wout na een weinig vrolijke namiddag althans tenminste wat zijn stelling betrof. Onderweg naar huis werd er al duchtig gespeculeerd over de IC jaargang 12/13, wat overigens nog even werd voortgezet in ons aller stamlokaal.
Het seizoen zit er op. Beste Jef, je vervanging vorige zondag en vandaag heeft ons niet kunnen redden, het spijt ons. Volgend jaar spelen we in 5e afdeling ergens te velde, vast en zeker minder ver dan dit jaar, waarbij we niet alleen de oorzaak van de degradatie moeten zoeken in het sterke deelnemersveld (Oostkantonners !), maar ook in eigen boezem moeten kijken, en gewonnen stellingen hebben verprutst, of remise-aanbiedingen hebben genegeerd en daarna toch nog verloren. Ik ben niet gewend om met een ploeg van onze Skog te zakken. Volgend jaar kampioen in 5e ? Heidi op 4 en ik op 3 ? Wie speelt daar mee op 1 en 2 en heeft een auto ?? We zien wel. JT heeft een berg werk, psychologisch inzicht en laatavondlijke gesprekken nodig : wie van de vele kandidaten zal (mag) volgend jaar op die luttele 8 plaatsen in 4e afdeling spelen ?! De rest gaat er onherroepelijk af, naar 5e. Boeiend. Magic. Schaak. Of wat een ploegkapitein (soms) lijden kan. En nogmaals : een dikke proficiat aan Guy Wuyts, die in uiterst moeilijke omstandigheden zijn team in 4e hield. Een tweede degradatie uit 4e ware echt een ramp geweest.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *