Skog3 behaalde zijn eerste matchpunt.
bord 1: Guy kon met wit een positioneel voordeel omzetten in een pluspion. Wat later werd dit een stuk voorsprong en was de parij gespeeld.
bord 2: Gert kreeg een pionnenbestorming en een een stukoffer à la Tal op zijn bord:
‘Ik liep op het witte huissysteem van de Humbeek-speler : een snel g4, h4, g5, h5, mij de korte rokade belettend en druk ontwikkelen in het centrum met f4 in gedachten. Over een gepast antwoord dacht ik lang na ; met …b6 en Lb7 dacht ik o.a. z’n h1-toren te kunnen ambeteren. Een suboptimaal plan volgens mijn ploegkapitein. Toch is de opstelling van de witspeler ook gewaagd ; de clashes op de koningsvleugel en de strijd om het centrum zijn op het scherp van de snee maar de partij en Fritz hebben wel aangetoond dat wit tot staan kon worden gebracht met een blijvende stukvoorsprong voor zwart. En wat als zwart ergens kan binnendringen net achter de wiite linies op het midden van het bord ? Het verloop van de partij na de opening : wit ondergaat de wil van zwart inzake enkele pionzetten en moet positionele concessies doen. Daardoor kan ik mijn f-pion (!) tot op f3 drijven waarna wit zich bijna genoodzaakt ziet zijn loper af te geven voor twee pionnen. Ik sta dus een stuk voor maar wits paard dreigt eruit te komen (naar e6, gedekt door pion op d5). In de schermutseling die volgt kies ik niet de juiste variant (ogenschijnlijk zeer gelijkend) en vanaf dan speelt wit in een zetel. Weliswaar nog steeds een stuk achter maar onvermijdelijk rustig oprukkend met z’n centrumpionnen, sluipend naar een koning op e8. Ik verslikte me nog danig in de complicaties zodat een blunder het partijeinde nog versnelde. Goed gespeeld van mijn tegenstander (een offer uit nood geboren werd mooi omgebogen naar een deugd) maar toch nog zwaar ontgoocheld nu ik weet dat de juiste verdediging bestond en dus een punt gemist heb. (gdb)’
bord 3: Paul speelde een ronduit schitterende partij. Hij strafte een openingsfout van zijn tegenstander af, en rijfde na een perfect uitgevoerde mataanval het volle punt binnen.
bord 4: Op het laatste bord had Humbeek nog altijd meer dan 1700 elo’tjes en was de tegenstand te sterk voor Michiel.
Omdat de andere 2 ploegen uit onze reeks die nog geen punten hadden behaald deze ronde tegen elkaar speelden (TSM2 – Excelsior2: 4 – 10), staat skog3 nu op de voorlaatste plaats met 1 punt. De wedstrijden tegen TSM en Excelsior zullen waarschijnlijk beslissend zijn, maar misschien valt er hier en daar nog wel een puntje te rapen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *